- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Topul celor mai apreciate jocuri video la inceput de 2011

16 Apr, 00:01 • cristina.mihai
Dead Space 2 este cel mai apreciat joc pentru consola Xbox360, iar Mass Effect 2 pentru PS3. Preferinta celor care utilizeaza PC-ul si nu o consola este Shogun 2: Total War. In cazul consolei Wii, prima pozitie este a Bit. Trip Flux, iar in cazul consolei portabile Play Station, Tactics Ogre detine suprematia, potrivit rapoartelor trimestriale ale site-ului metacritic.com, realizate pe baza review-urilor criticilor din domeniu.
Topul celor mai apreciate jocuri video la inceput de 2011

Datele globale, prezentante de site, sunt relevante pentru primul trimestru din 2011, ele urmand sa fie updatate in luna iulie.

Cele mai apreciate 3 jocuri pentru Xbox360 sunt produse Electronic Arts. Pe prima pozitie se afla Dead Space 2 cu un scor de 90, urmat de Crysis 2 si Fight Night Champion, fiecare cu cate 86 de puncte.

Pe urmatoarele pozitii in topul jocurilor pentru Xbox 360 se afla Beyond Good&Evil HD, produs de Ubisoft, cu un scor de 85. Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds, produs de Capcom, a inregistrat de asemenea un scor de 85.

La un an de la lansarea jocului pentru Xbox360, Mass Effect 2 a fost lansat si pentru PS3si s-a situat pe prima pozitie a topului jocurilor pentru Play Station 3, ca apreciere, in primul trimestru al anului cu un scor de 94. Jocul este produs de Electronic Arts.

Pe urmatoarele pozitii se afla doua jocuri ale Sony, LittleBigPlanet 2 si MLB 11: The Show. Dead Space 2 si Crysis 2 ocupa urmatoarele doua pozitii ale topului celor mai apreciate jocuri pentru PS3.

In domeniul jocurilor pentru PC, suprematia o detine Shogun 2: Total War cu un scor de 90. Jocul produs de Sega este urmat in top de Crysis 2 al Electronic Arts si Assassin’s Creed: Brotherhood al Ubisoft.

Dead Space 2 este pe pozitia a patra, iar Gemini Rue pe 5.

In cazul jocurilor pentru consola Wii, cel mai apreciat este Bit. Trip Flux, cu un scor de 85. Jocul a fost dezvoltat de Aksys Games. De Blob 2, joc dezvoltat de THQ, ocupa pozitia a doua, iar Trackmania: Build to race este pe locul 3. Lost in Shadow si Mario Sports Mix sunt urmatoarele doua jocuri pentru Wii in primul trimestru al anului.

Cel mai apreciat joc pentru consola portabila Play Station a fost Tactics Ogre: Let us cling together dezvoltat de Square Enix cu un scor de 87. Dissidia 012: Duodecim final fantasy, dezvoltat tot de Square Enix se situeaza pe pozitia a doua. Jocul Enigma Software, Legends of war este pe pozitia a treia, iar Angry Birds, joc dezvoltat de Chillingo este pe 4.

Pe locul 5 este Shift Extended, jocul Zallag avand un scor de 76.

Metacritic a fost lansat in 2001 si prezinta opinii ale unor critici renumiti din diferite zone de entertainment, pentru a lansa „scoruri” ale diferitelor produse, de la filme si muzica la jocuri video.

In topul Metacritic al celor mai buni dezvoltatori de jocuri din 2010, pe prima pozitie se afla compania Take Two Interactive, urmata de Nintendo si Capcom. Microsoft s-a clasat pe pozitia a 4-a, iar Electronic Arts pe 5.

Pe piata locala de jocuri video s-au vandut in 2010 peste 300.000 de unitati, potrivit unor estimari ale CD Media, compania din care face parte Best Distribution. Mai multe detalii despre cele mai vandute titluri din Romania aici.