- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Unirea a doua institutii subordonate MCSI va duce la disponibilizarea a 25% dintre angajatii acestora

01 Sep, 16:40 • emanuel.ceciu
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) continua procesul de restructurare prin comasarea a doua institutii aflate in coordonarea sa:- Institutul National de Cercetare-Dezvoltare din Romania (ICI) si Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC). Unificarea celor doua institutii va duce la disponibilizarea a 25% dintre angajatii celor doua entitati, luate impreuna.
Unirea a doua institutii subordonate MCSI va duce la disponibilizarea a 25% dintre angajatii acestora

„Comasarea se va realiza prin absorbtia INSCC de catre ICI, ceea ce va determina o reducere de personal de aproximativ 25% din numarul total, in special din zona de servicii functionale”, a anuntat miercuri MCSI.

Dupa disponibilizare, din 235 de angajati ai celor doua institutii vor mai ramane 178, conform MCSI pentru DailyBusiness.ro.

„Unificarea se realizeaza atat pentru o mai buna colaborare intre tehnologia informatiei si comunicatiilor, cat si pentru eficientizarea promovarii rezultatelor cercetarii in practica”.

ICI reprezinta cel mai important institut de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania, conform MCSI. Misiunea ICI o constituie dezvoltarea suportului stiintific si tehnologic in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, necesar realizarii structurilor si seviciilor specifice societatii informationale bazate pe cunoastere.