Internet/New Media

UPC si Microsoft ataca segmentul IMM cu un pachet de internet si solutii cloud

29 Nov, 13:45 • cristian.lacraru
UPC Romania si Microsoft Romania au incheiat un parteneriat prin care clientii UPC Business care achizitioneaza un abonament de Internet primesc gratuit un cont de utilizator al serviciului cloud Microsoft Office 365.
UPC si Microsoft ataca segmentul IMM cu un pachet de internet si solutii cloud

Clientii care vor dori sa deschida conturi suplimentare Office 365 vor scoate din buzunar intre 5,25 si 6 euro pe luna in functie de numarul de conturi cumparate.

Office 365 ofera utilizatorilor solutii de email, colaborare pe documente, conferinte web si versiuni online ale aplicatiilor Microsoft Office intr-un singur serviciu cloud. 

Solutia este oferita companiilor mici si mijlocii cu pana la 50 de angajati care achizitioneaza orice abonament Business Fiber Power sau orice Pachet Office.

Clientii care vor opta sa intrerupa la un moment dat contractul cu UPC Romania vor trebui sa-si deschida un alt cont Office 365. In ceea ce priveste datele lor, acestea nu vor fi pierdute, ci se vor putea copia, insa nu vor putea fi „migrate” direct catre noul cont Office 365, au explicat reprezentantii Microsoft.

Serviciile Office 365 au in prezent o pondere nesemnificativa in veniturile Microsoft Romania, potrivit oficialilor companiei, insa platfora este folosita de „cateva mii” de firme din tara si se indreapta catre o rata de 100 de clienti noi pe luna.

In ceea ce priveste segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, Ronald Binkofski, CEO Microsoft Romania, crede ca acesta este subreprezentat in tara noastra. Seful Microsoft spune ca puterea economica a unei tari sta in ecosistemul companiilor mici si mijlocii, si remarca faptul ca tarile care stau mai bine la acest capitol au trecut mai usor prin criza.

Anuntul de astazi al Microsoft si UPC este o componenta a parteneriatului la nivel european incheiat intre cele doua companii. CEO-ul Microsoft Romania a declarat ca compania pe care o conduce nu e interesata sa incheie alte parteneriate de acest gen pe piata din tara noastra. Totusi, Microsoft Romania a incheiat, in trecut, un parteneriat de oferire de servicii cloud si cu Romtelecom, insa acesta presupunea alte servicii se adresa unei alte zone de business. In acelasi timp, compania are, la nivel global, un parteneriat cu Orange.