- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vezi cand intra in Romania cele mai noi tehnologii prezentate in Las Vegas: televizoarele 3D, noul Blu-ray, sistemele home cinema si camerele foto-video ale viitorului

13 Jan, 15:33 • emanuel.ceciu
Consumer Electronics Show din Las Vegas a adus cele mai multe noutati din istoria de peste 40 de ani a targului de tehnologii. Cand vor ajunge acestea si in Romania? DailyBusiness.ro a contactat companiile LG, Panasonic, Sony si Samsung pentru a afla direct de la sursa cand vor ajunge si in Romania gadgeturile viitorului.
Vezi cand intra in Romania cele mai noi tehnologii prezentate in Las Vegas: televizoarele 3D, noul Blu-ray, sistemele home cinema si camerele foto-video ale viitorului

Sony

Avand o prezenta importanta la editia CES de anul acesta, Sony a prezentat vizitatorilor targului noi tehnologii audio, foto si video de noua generatie.

Audio pentru masini. Modelele XAV-70BT (circa 750 $ in SUA) si XAV-60 (circa 550$ in SUA) vor fi disponibile in Romania incepand cu luna martie, in timp ce modelul DSX-S100, incepand cu luna mai a acestui an. Pretul in SUA pentru acest din urma produs este de circa 150$. Pentru Romania, preturile nu au fost inca stabilite.

Carduri Cardurile Sony SD si microSD vor fi disponibile in Romania incepand cu luna februarie 2010.

Noile modele de camere foto Cyber-shot vor fi disponibile in Romania mai rapid, de la finalul lunii ianuarie 2010.

Camera video de inalta definitie Sony Handycam HDR-AX2000E va fi disponibila in Romania incepand cu luna februarie 2010.
[img=500][/img]
Noile sisteme Sony home cinema cu Blu-ray vor fi disponibile incepand cu luna martie (BDV-E370 si BDV-E870). Vor urma modelele BDV-F500 si BDV-F700 in luna aprilie, BDV-E970W in luna iunie si BDV-IZ1000W in toamna, in septembrie.

Noua gama de camere video cu memorie flash de la Sony va fi disponibila din februarie, anul acesta.

VIDEO. Televizoarele 3D, piesa de rezistenta la CES 2010 Las Vegas. Vezi demonstratii de la fata locului

[dbvideo=383]

Noile modele de notebook-uri ecologice Sony Vaio vor fi disponibile de asemenea repede in Romania, incepand cu luna februarie a anului curent.

Modelele de televizoare 3D Bravia TV, precum si sistemele 3D vor fi disponibile in Romania incepand cu sfarsitul lunii iunie 2010.

Panasonic

Oficialii Panasonic Romania, si ei cu prezenta puternica la CES 2010, sustin ca aceasta companie va fi prima de pe piata locala ce va reusi sa comercializeze televizoarele 3D in Romania.

„Per total, noile produse si tehnologii prezentate in premiera la CES vor fi comercializate in Europa si implicit in Romania incepand cu trimestrul doi, in perioada aprilie-mai”, au declarat oficialii Panasonic pentru DailyBusiness.ro.
[img=501][/img]
In ceea ce priveste vanzarile modelelor de televizoare 3D, desi pretul acestora va fi apropiat de cel al modelelor 2D din aceeasi clasa de diagonala, acestea se vor comercializa in Romania ca si volum „pe palierul produselor hi-end”.

„Atata timp cat vom reusi sa punem la dispozitia clientilor produse, dar mai ales continut 3D, cererea va creste exponential cu oferta de titluri si echipamente”, spun oficialii companiei.

Acestia au subliniat ca vor pune la dispozitie in Romania, in perioada mentionata, si camerele video special create pentru a produce material 3D vizibil pe noua gama de televizoare ce afiseaza imaginile in tridimensional.

Tot in Romania vor intra pe piata si suporturile magnetice necesare volumului foarte mare de informatie, noile discuri Blu ray 3D de 50 Gb. Pentru redarea continutului 3D compania va introduce si noua gama de Blu-ray playere 3D, sisteme si noile cabluri HDMI v1.4.
[quote=Raul Filip, AV manager Samsung Romania]In 2010 vom comercializa circa 10.000 de televizoare 3D in tara[/quote]
Oficialii companiei au subliniat insa ca abia 2011 va putea fi considerat „anul in care vom putea spune ca produsele 3D vor fi de masa”.

Oficialii companiei spera ca in 2010 piata locala de electronice sa creasca, „dar nu mai mult de 5%„.

„Este de astept o reorientare a consumatorilor catre produsele mai ieftine, ceea ce ar determina o presiune mai mare pe pozitionarea Panasonic. Va trebui sa insistam mai mult pe comunicarea valorilor brandului, calitatea si fiabilitatea produselor noastre precum si a plus-valorii aduse de fiecare din produsele noastre versus competitie”, subliniaza oficialii companiei una dintre dificultatile pe care compania japoneza va trebui sa o depaseasca anul acesta, in Romania.

Samsung

Samsung a prezentat in cadrul CES 2010 mai multe modele de camere foto, dintre care doua de 14,2 megapixeli, camcordere cu zoom optic de 52X precum si MP3 playere si televizoare 3D de diferite diagonale.

„Intentionam ca toate aceste produse sa fie aduse in Romania pana la finalul acestui an. Primele vor fi pe piata incepand chiar cu finalul lunii februarie”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Raul Filip, AV manager Samsung Electronics Romania.

Primele televizoare 3D marca Samsung vor ajunge in Romania in luna aprilie. Oficialii Samsung estimeaza ca vor comercializa in 2010 in Romania circa 10.000 de astfel de televizoare de ultima generatie.

„Am lansat la CES o solutie completa de home entertainment pentru a aduce filme 3D Full HD acasa si credem ca se va bucura de succes inclusiv pe piata din Romania. Anul acesta estimam ca vom vinde 10.000 de televizoare 3D”, mai spune Filip.

Oficialii Samsung se arata mai optimisti decat cei ai companiei rivale Panasonic, acestia estimand ca piata de electronice va creste anul acesta cu 10% fata de 5% cat au spus reprezentantii Panasonic.

LG

Filiala locala a companiei coreene LG va intra in concurenta cu cele doua firme numite mai sus pe mai multe nise – televizoare, blu-ray playere sau accesorii.

„Un numar de produse noi lansate de LG la nivel global, in cadrul CES 2010, vor fi introduse pe piata din Romania incepand cu al doilea trimestru al anului. Primele game de televizoare ce vor fi introduse pe piata sunt cele din , dar si televizoarele 3D impreuna cu toate accesoriile aferente si televizoarele super slim.

In ceea ce priveste segmentul de telefonie mobile, LG a introdus deja pe piata locala modelul Chocolate BL40, acesta fiind disponibil in retelele Media Galaxy si Internity, la un pret recomandat de 2.150 lei”, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii companiei coreene.

Piata de produse IT, comunicatii, electronice si electrocasnice a scazut in 2009 cu circa 50%, pe fondul crizei economice, atingand un nivel de aproximativ 750 mil. euro, fata de 1,5 mld. euro in 2008, conform estimarilor celui mai mare retailer autohton de profil, Altex Romania.