Internet/New Media

„Vinerea neagra”, de bun augur: Marii retaileri online de IT au epuizat stocurile in cateva ore

25 Nov, 13:47 • cristian.lacraru
Cei mai mari retaileri online de IT din Romania au epuizat stocul produselor ce beneficiau de reduceri speciale de Black Friday.
Vinerea neagra, de bun augur: Marii retaileri online de IT au epuizat stocurile in cateva ore

Emag, liderul pietei, a anuntat ca a epuizat stocul de produse ce beneficiau de reduceri de Black Friday. Site-ul Emag a avut 700.000 de vizitatori pana la ora 13 si a fost indisponibil pentru o perioada de 48 de minute din cauza traficului foarte mare.

In momentul de varf, site-ul Emag a avut peste 100.000 de vizitatori prezenti simultan pe site. Spre comparatie, intr-o zi foarte buna site-ul are intre 7.000 si 8.000 de vizitatori simultan. In momentul de varf precedent, inregistrat in decembrie 2010, Emag avea simultan 10.000 de vizitatori simultan.

Compania nu a oferit o estimare a vanzarilor inregistrate pana la ora 13, insa pana la ora 10 primise deja 34.000 de comenzi in valoare de 4 milioane de euro.

Si retailerul Evomag a epuizat stocul de produse cu reduceri de Black Friday. Vanzarile s-au ridicat la peste 200.000 de euro, dupa cum a declarat pentru DailyBusiness.ro directorul executiv al companiei, Mihai Patrascu.

Acesta spune ca stocurile celor mai „hot” produse, tableta Samsung Galaxy Tab de 7 inchi, smartphone-ul Samsung i9003 si LCD-ul LG FullHD de 32 de inchi, s-au epuizat in numai trei minute de la debutul promotiei.

Si retailerul online Koyos a anuntat ca numarul vizitelor pe site a crescut de peste 100 de ori in comparatie cu media traficului din ultima luna. In acelasi timp, vizitatorii Koyos.ro au plasat comenzi a caror valoare a depasit cuantumul comenzilor preluate in mod obisnuit intr-o saptamana.

Utilizatorii s-au aratat interesati in special de ofertele pentru consolele de jocuri, aparate foto si televizoare, iar retailerul ofera reduceri de pana la 77% la unele produse din stoc. Peste 75% dinte comenzile plasate astazi pe Koyos au fost pentru produse aflate in promotia Black Friday.

Febra Black Friday a cuprins si retailerii traditionali. Peste 18.000 de persoane au vizitat pana la pranz magazinele din reteaua Flanco. Pentru a preintampina problemele legate de stocuri, compania a anuntat ca clientii care nu gasesc produsul fizic in magazinul in care se afla il pot plati in magazin, produsul urmand sa fie livrat direct acasa.

In Statele Unite, Black Friday (vinerea neagra) este ziua care deschide oficial sezonul de vanzari pentru Sarbatorile de Craciun, si este, in general ziua care genereaza cele mai multe vanzari. 

In Romania, retailerii online au oferit reduceri ce pot ajunge si la 60%, iar site-urile celor mai mari jucatori din piata au picat pentru mai multe momente din cauza traficului foarte mare.