- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vodafone ar putea concedia sute de angajati in Marea Britanie

23 Feb, 10:41 • mihaela.tudorancea
Vodafone Group ar putea concedia sute de angajati in Marea Britanie, pentru a reduce costurile si a mentine la acelasi nivel profitul, in ciuda crizei economice, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Vodafone ar putea concedia sute de angajati in Marea Britanie

Compania va anunta aceste masuri in cursul zilei de maine, potrivit acelorasi surse. Acestea nu au precizat insa numarul exact de concedieri.

Vittorio Colao, CEO al Vodafone, „ii impinge” pe manageri sa faca totul pentru a obtine mai mult profit din operatiunile existente. La inceputul acestei luni, el a fost de acord sa fuzioneze operatiunile din Australia cu Hutchison Telecommunications, din cauza ca perspectivele de crestere erau reduse.

Pe 3 februarie, Colao a declarat ca Vodafone avanseaza in planurile sale de reducere a costurilor cu 1 miliard de lire sterline pana in martie 2011 pentru a-si proteja profitul.

„Masurile vor afecta numarul de angajati”, a declarat el la momentul respectiv, refuzand sa dea un numar precis.

Reducerea de cost va include totodata eficientizarea retelei si micsorarea bugetelor de logistica si publicitate.

In Romania, Vodafone are 9,64 milioane de clienti. Principalii concurenti ai companiei pe piata locala sunt Orange, lider de piata ca numar de clienti de telefonie mobila, Cosmote, Zapp sau RCS&RDS.