- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vodafone se asteapta la 9 milioane de internauti in Romania, in acest an

05 Nov, 14:29 • emanuel.ceciu
Operatorul telecom Vodafone Romania a lansat pe piata noi oferte de acces mobil la e-mail si Internet pentru clientii rezidentiali si IMM-uri, pe fondul cresterii numarului de utilizatori de Internet care in 2008 va ajunge la circa 9 milioane, conform oficialilor Vodafone.
Vodafone se asteapta la 9 milioane de internauti in Romania, in acest an

„In 2008 estimez ca numarul de utilizatori de Internet in Romania va fi de circa 9 milioane. Multi intra insa atat de pe mobil cat si de pe computer – broadband sau inca dial-up. In cazul Vodafone, numarul de accesari al Internetului de pe mobil s-a triplat de la inceputul anului”, a declarat Liliana Solomon, director executiv al Vodafone Romania.

„Numarul de conexiuni la Internet estimam ca va ajunge la finele lui 2008 la circa 7-7,5 milioane. De asemenea, pot spune ca peste 60% dintre clientii Vodafone care au achizitionat smartphone-uri, ce permit acces la Internet, chiar il acceseaza cel putin o data pe luna. Numarul de utilizatori ce acceseaza Internetul de pe terminale mobile este intr-o crestere mai accelerata decat numarul celor ce intra pe web de pe computere”, a continuat Solomon.

La finele anului trecut, conform autoritatii in telecomunicatii, existau 5,79 milioane conexiuni la Internet.

[quote=Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania]Industria telecom din Romania va resimti criza internationala, dar mai putin decat segmentul bancar[/quote]
Pe fondul cresterii accesului la Internet in Romania, Vodafone a anuntat miercuri noi pachete care ofera utilizatorilor IMM si rezidentiali acces mobil la e-mail si Internet, minute nationale incluse, precum si patru telefoane mobile la preturi speciale.
Noile abonamente au preturi ce variaza de la 20 euro/luna pana la 80 euro/luna si includ de la 100 la 400 de minute nationale, acces la e-mail, Internet si messenger in limita maxima de 500 mb/luna si preturi speciale pentru terminalele BlackBerry Bold 9000, BlackBerry 8110, Nokia E71 si HTC Touch Pro.

Tot miercuri compania a anuntat ca va lansa pe piata in luna decembrie terminalul BlackBerry Storm, urmand ca in aceeasi luna sa lanseze pe piata primul laptop sub brandul Vodafone.

„Acesta va fi doar primul laptop sub brandul Vodafone pe care il vom aduce, dar urmeaza si altele, in 2009. Consider ca se vor vinde foarte bine si oricum, in Romania, rata de crestere a vanzarilor de laptop-uri este, de la an la an, de 100%”, a spus Solomon, fara sa ofere alte amanunte privind disponibilitatea si pretul laptop-ului. Acesta vine echipat cu dispozitivul de conectare la Internet incorporat, cantareste 1,2 kg si are display de 10,2 inci.

Utilizatorii ce acceseaza Internetul de pe terminale mobile sunt interesati de calitatea retelei, usurinta cu care poate fi folosit serviciul precum si tarifele sau serviciile de asistenta oferite de operator, sunt de parere reprezentantii Vodafone Romania.

„Dezvoltarea pe segmentul de acces la Internet mobil reprezinta o prioritate pentru companie. De aceea vom aduce din ce in ce mai multe smartphone-uri in portofoliul de telefoane, urmand trendul international”, a mai spus Liliana Solomon.

Nici telecomul din Romania nu este scutit de efectele fluctuatiilor economice internationale

„Nicio industrie nu este imuna la criza internationala, se vor simti impacte negative asupra intregii economii din Romania. Oricum, telecomul va resimti acest impact mai putin decat segmentul bancar”, a declarat directorul executiv al Vodafone Romania.

Aceasta a subliniat ca volatilitatea cursului valutar nu va afecta foarte mult veniturile Vodafone in Romania, intrucat toate serviciile companiei sunt calculate in euro.

„Efecte negative vom resimti insa, intrucat utilizatorii incep sa cheltuiasca mai putin, exista un sentiment de nesiguranta in randul lor in privinta disponibilitatii de consum”, a incheiat Solomon.

Principalii concurenti ai Vodafone Romania sunt Orange Romania, Cosmote Romania, RCS&RDS, Zapp si Romtelecom.

Vodafone Romania avea la finele lunii iunie 9,25 milioane clienti.