Internet/New Media

Vodafone va anunta saptamana viitoare lansarea 3G in frecventa de 900 Mhz

22 Apr, 13:27 • emanuel.ceciu
Vodafone Romania va anunta miercurea viitoare lansarea serviciilor 3G prin reteaua GSM (2G) la nivel national, acest lucru urmand sa aiba ca efect o acoperire mai eficienta si mai ieftina in orasele mici si mediul rural.
Vodafone va anunta saptamana viitoare lansarea 3G in frecventa de 900 Mhz

Compania profita astfel de decizia ANCOM (autoritatea telecom – n.r.) de a permite furnizarea de servicii 3G in benzile de frecventa de 900 si 1800 Mhz companiilor Orange Romania, Vodafone Romania si Cosmote Romania, decizie care, conform ANCOM, va duce la extinderea suprafetei de acoperire 3G si in zonele rurale. Pana in prezent retelele 3G s-au concentrat pe orasele mari si sosele, din cauza costurilor mari pe care le-ar fi presupus acoperirea mediului rural.

Drept urmare, Vodafone Romania va realiza economii importante tinand cont ca, oferind servicii 3G pe frecventa de 900 Mhz, in zonele cu semnal limitat, o singura statie poate acoperi o zona mai mare, ceea ce duce la extinderea retelei la nivel geografic intr-un mod mult mai economic decat actuala retea 3G utilizata de operatori, a declarat anterior Catalin Marinescu, seful ANCOM.

Vodafone Romania va anunta miercuri „lansarea serviciilor 3G in frecventa de 900 Mhz, la nivel national, precum si extinderea portofoliului de Internet mobil de mare viteza”, reiese dintr-o informare catre presa a companiei.

Urmare a acestei decizii dar si a faptului ca operatorul Cosmote a lansat miercuri serviciile proprii 3G, concurenta pe piata telecom urmeaza sa creasca.