- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Whatsapp anunță introducerea de noi funcții. Ce vor putea face utilizatorii aplicației

17 Apr, 11:41 • Russo George
WhatsApp aduce o nouă funcționalitate pentru utilizatorii săi, anunțând introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o caracteristică care aduce o notă de familiaritate din experiența utilizatorilor de Gmail de mulți ani.
Whatsapp anunță introducerea de noi funcții. Ce vor putea face utilizatorii aplicației

Conform anunțului oficial, vor exista trei filtre principale: „All” (Toate), „Unread” (Necitite) și „Groups” (Grupuri), pentru a facilita accesul la mesajele din Whatsapp, în funcție de preferințele utilizatorilor.

Filtrul „All” va rămâne neschimbat și va afișa mesajele în modul obișnuit, așa cum sunt afișate în prezent. Filtrul „Unread” va permite utilizatorilor să vadă doar mesajele necitite, însă funcționalitatea sa este limitată, deoarece conversațiile cu mesaje noi sunt deja afișate în partea de sus a listei.

Cel mai util filtru pare a fi „Groups” (Grupuri), care va permite utilizatorilor să vadă doar conversațiile din grupuri de discuții și să ascundă toate celelalte conversații. Totuși, utilizatorii ar putea simți lipsa unui filtru similar pentru conversațiile individuale, care să ofere opțiunea de a ascunde grupurile de discuții.

Citește și: Taxă de un euro pentru cei care aterizează pe aeroporturile din România. Unde vor ajunge banii strânși

În plus, descoperirile făcute de WABetainfo în codul aplicației de Android sugerează că WhatsApp lucrează la alte filtre, care ar putea oferi un control mai avansat asupra mesajelor.

Implementarea noii facilități a început deja și se așteaptă ca aceasta să fie disponibilă pentru toți cei peste două miliarde de utilizatori în următoarele două săptămâni. Această actualizare vine ca răspuns la nevoia tot mai mare a utilizatorilor de a gestiona mai eficient volumul mare de mesaje primite în aplicație.

Citește și: Cum se poate extrage „energie albastră” din valuri. Descoperirea făcută de cercetători