- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Adcorp Air vrea sa inchirieze avioane private de circa 90.000 euro lunar, in 2008

26 Jun, 12:30 • cristina.mihai
Adcorp Air, cea mai noua companie de pe piata de transport aerian privat din Romania, tinteste sa inchirieze aeronavele detinute la un tarif mediu de 3.000 de euro pe ora, cel putin 30 de ore pe luna, in 2008, a spus, pentru DailyBusiness, Aurelian Sandulescu, directorul general al companiei.
Adcorp Air vrea sa inchirieze avioane private de circa 90.000 euro lunar, in 2008

Piata de transport aerian privat din Romania este inca un business la inceput de drum, propulsat de calatoriile de afaceri. Pe piata mai activeaza companiile EuroJet si Tiriac Air.

„Am pornit acest proiect inca de anul trecut, insa iesirea oficiala pe piata a inceput abia in iunie 2008”, spune Dana Stratos, PR al Adcorp Air.

„Investitia de start este de circa 70.000 euro, suma care cuprinde sediul, personalul si campania de comunicare ce urmeaza sa demareze in cateva saptamani”, a spus Aurelian Sandulescu, directorul general al companiei romanesti Adcorp Air.

Campania de comunicare va fi derulata in presa de business, publicul tinta fiind oamenii de afaceri si multinationalele.

Sandulescu a precizat ca avioanele folosite sunt inchiriate si ca suma necesara inchirierii lor de catre companie este confidentiala.

„Serviciul este disponibil de la inceputul lunii iunie si avem deja cateva cereri, pentru anul acesta preconizam ca aeronavele Adcorp Air vor fi inchiriate cel putin 30 de ore pe luna”, a spus Sandulescu.

O aeronava se inchiriaza cu tarife cuprinse intre 2.600 si 4.000 euro pe luna, prin rezervare directa. Compania ofera si posibilitate achizitionarii unui card private gold (care nu este uninominal) care echivaleaza cu 10 ore de zbor si pentru care tariful pe ora este mai mic.

Printre avantajele acestui serviciu se numara faptul ca pasagerii au acces la mai multe aeroporturi decat utilizand o companie de zboruri regulate comerciale, inclusiv aeroporturi mai mici, mai apropiate de destinatia finala, sau mai putin aglomerate.

Printre modelele de avioane Adcorp Air se numara Cessna Citation Encore si Cessna Citation Excel.

Compania Adcorp Air are doua puncte de vanzare, unul in Baneasa si un al doilea, care va fi deschis in curand, in Constanta.