- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Afacerile Polirom au scazut usor in S1, la 2,7-2,9 mil. euro

14 Jul, 17:48 • cristina.mihai
Polirom, una dintre principalele edituri de pe piata romaneasca, a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 2,7-2,9 mil. euro, in usoara scadere comparativ cu primele 6 luni din 2008, potrivit estimarilor reprezentantilor companiei.
Afacerile Polirom au scazut usor in S1, la 2,7-2,9 mil. euro

„Dinamica urmeaza trendul descrescator al economiei, fiind vorba de o scadere cu cateva procente fata de perioada similara a anului trecut”, au spus oficialii editurii.

Cele mai bine vandute titluri ale editurii anul acesta au fost Memorii de Valeriu Anania, Povestiri mortale de Mihai Gainusa, si De veghe in lanul de secara de J.D. Sallinger.

„Chiar daca in toamna este de asteptat sa creasca vanzarile, tendinta devenita tipica pe piata de carte, probabil ca, in ansamblu, piata de carte se va contracta pe fondul crizei economice si a lipsei unor masuri eficiente de diminuare a efectelor acesteia”, considera reprezentantii Polirom.

„Se resimte deja un blocaj financiar care antreneaza deopotriva librariile, editurile si tipografiile, partial el fiind creat si de bibliotecile care nu mai au fonduri sa plateasca nici macar cartile achizitionate pana acum. Scaderea puterii de cumparare este un alt motiv”, au adaugat reprezentantii Polirom.

Acestia au mai spus ca numarul librariilor s-a redus, cadrele didactice nu au primit sumele prevazute de lege pentru achizitionarea de carte, iar in ce priveste manualele, „tirajele comandate de scoli ajung, in unele cazuri, sa fie comparabile cu tirajele unor carti… de poezie”.

Editura Polirom a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri din vanzarea de carte in valoare de 24 mil. lei (6,5 mil. euro), in crestere cu 25% fata de 2007.