- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Anunţul făcut de Netflix. Se va întâmpla de la începutul anului 2023. Toţi utilizatorii trebuie să ştie asta

26 Dec, 14:04 • Toma Anca
Anunţul făcut de Netflix. Compania plănuiește să pună capăt partajării parolelor începând cu începutul anului 2023, potrivit unui nou raport al The Wall Street Journal.
Anunţul făcut de Netflix. Se va întâmpla de la începutul anului 2023. Toţi utilizatorii trebuie să ştie asta

Anunţul făcut de Netflix: Se măreşte preţul abonamentului. Netflix știe de mult timp că partajarea parolelor este o problemă care îi afectează profiturile, dar creșterea numărului de abonamente în 2020 a permis companiei să evite să o abordeze.

Citeşte şi: Marea Britanie e în flăcări! Serialul Netflix „Harry & Meghan” pune paie pe foc în scandalul Casei Regale

În condițiile în care veniturile au scăzut în acest an și Netflix a înregistrat prima pierdere de abonați din ultimii 10 ani, directorul executiv al Netflix  Reed Hastings, a decis că este timpul să acționeze în această problemă, care a fost amânată prea mult timp, scrie macrumors.com.

Anunţul făcut de Netflix: Se măreşte preţul abonamentului

Începând din 2023, Netflix intenționează să le ceară persoanelor care împart conturile cu alte persoane din afara gospodăriei lor să plătească pentru a face acest lucru.

Netflix a testat plăți suplimentare pentru partajarea parolelor în unele țări din America Latină, percepând aproximativ 3 dolari în plus. În aceste țări, proprietarul principal al contului trebuie să furnizeze un cod de verificare oricărei persoane din afara gospodăriei care dorește să acceseze contul, Netflix solicitând în mod repetat codul până când se plătește o taxă lunară pentru a adăuga abonați din afara gospodăriei.

O tactică similară ar putea fi folosită în Statele Unite sau Europa, Netflix putând percepe o taxă puțin sub costul planului său de 6,99 dolari cu suport publicitar pentru abonații care nu sunt membri ai gospodăriei și care împart planul cuiva. Netflix dorește ca cei care au o parolă partajată să se înscrie pentru propriul abonament.

Termenii serviciului Netflix nu au permis niciodată partajarea în mai multe gospodării, dar Netflix a privit în altă parte atât de mult timp încât implementarea unor taxe pentru oferirea accesului la cont prietenilor și familiei ar putea supăra o parte dintre abonații săi.

Prețurile pentru planurile Netflix includ vizionarea pe mai multe dispozitive acceptate, pe lângă faptul că afectează calitatea streamingului, dar Netflix nu dorește ca mai mulți spectatori să se uite în afara aceleiași gospodării.

Planul premium al Netflix, de exemplu, permite streaming Ultra HD 4K și suport pentru vizionarea pe patru dispozitive acceptate, cum ar fi iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri în același timp, atâta timp cât aceste dispozitive sunt deținute de persoane din aceeași gospodărie.