Ce alimente să eviți atunci când bei cafea. Potrivit The Times of India, există anumite alimente care pot strica gustul cafelei sau ne pot crea probleme cu stomacul. Află în rândurile de mai jos ce să eviți atunci când îți savurezi băutura preferată.
Potrivit specialiștilor, consumul de alimente picante împreună cu cafeaua poate accentua arsurile gastrice. Cafeina stimulează producția de acid gastric, ceea ce, asociat cu condimentele iuți, poate duce la reflux acid sau iritații stomacale. În plus, cafeaua poate amplifica senzația de iuțeală, potrivit csid.ro.
Consumul mentei (inclusiv gumă sau pastă de dinți) înainte de cafea poate altera complet gustul băuturii. Aceasta lasă în gură o senzație de răcoare care, combinată cu cafeaua fierbinte, poate da un gust metalic sau amar.
Și citricele sunt de evitat atunci când savurăm o ceașcă de cafea. Acestea sunt acide, iar consumul lor simultan poate duce la balonare, arsuri sau disconfort gastric. Lămâile, portocalele sau grepfrutul ar trebui consumate la alt moment decât cafeaua.
Brânza topită sau procesată conține aditivi și sare în cantități mari, care nu se potrivesc cu gustul amar al cafelei. Asocierea celor două poate rezulta într-o experiență gustativă artificială și neplăcută.
Iaurtul rece și ușor acrișor nu se combină bine cu cafeaua fierbinte și amară. Pe lângă un contrast de gusturi deloc armonios, această combinație poate cauza probleme digestive. Ideal este să lași cel puțin 30 de minute între consumul lor.
Carnea grasă și bogată, cum e carnea roșie, nu este o alegere bună alături de cafea. Amăreala și aciditatea cafelei se ciocnesc cu gustul intens al cărnii, iar efectul diuretic al cafelei poate accentua senzația de deshidratare sau balonare.
Citește și Medicamentele pe care nu trebuie să le iei NICIODATĂ dacă bei cafea. Care sunt riscurile
Există numeroase alimente care complimentează gustul cafelei. Printre cele mai populare se numără:
Produsele de patiserie: croissantele, brioșele sau biscuiții adaugă o notă dulce și plăcută.
Ciocolata neagră: potențează gustul cafelei și adaugă profunzime aromei.
Fructele uscate: curmalele, stafidele sau smochinele aduc un echilibru dulce-acrișor.
Brânzeturi fine: cum ar fi brie sau camembert, oferă un contrast elegant și interesant alături de o cafea tare.