Chec pufos, rețeta pe care trebuie să o încerci weekendul acesta. Vei fi cucerit instant de textura fină, aerată și de aroma intensă. Rețeta iese din tipare și a devenit preferata gospodinelor.
Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de următoarele ingrediente: cinci ouă mari, la temperatura camerei, 200 g zahăr tos, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 120 ml lapte integral, 250 g făină albă cernută, un plic praf de copt (10 g), un praf de sare, coaja rasă de la o lămâie bio, o linguriță de extract de vanilie, două linguri de cacao pentru efect marmorat.
Citește și Pâine turcească la tigaie. Rețeta simplă care este gata în doar câteva minuteMod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să dai drumul la cuptor. Ai grijă să setezi funcția de coacere sus-jos, fără ventilație. Mai departe, tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presară puțină făină.
Următorul pas este să separi albușurile de gălbenușuri și să bați albușurile cu un praf de sare până când vei obține o spumă. Treptat, adaugă zahărul până când obții o bezea, potrivit click.ro.
Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile cu ulei, lapte, coaja de lămâie și extractul de vanilie, apoi toarnă acest amestec peste bezea și amestcă ușor cu o spatulă de jos în sus. Se încorporează făina alături de praful de copt, iar ca să iasă marmorat separi o treime din compoziție și adaugi cacao.
Se toarnă în tavă alternativ compoziția simplă și cea cu cacao în tavă, iar cu o scobitoare poți crea un model frumos. Introducem tava la cuptor timp de 40-45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
După ce este gata, lasă checul să se răcească în tavă timp de 10 minute, după care îl poți scoate și pudra cu zahăr.
Citește și Cataif, desertul oriental care cucerește prin finețe și parfum. Rețeta pas cu pas