- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Chiftele de vinete umplute cu brânză. O rețetă delicioasă și vegetariană pentru orice zi

08 Apr, 23:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
Chiftelele din vinete umplute cu brânză sunt o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, perfectă pentru zilele fără carne. Acestea sunt ideale pentru o masă ușoară și delicioasă, cu ingrediente accesibile și ușor de preparat.
Chiftele de vinete umplute cu brânză. O rețetă delicioasă și vegetariană pentru orice zi

Această rețetă este o alegere ideală pentru zilele în care ne dorim un preparat ușor și gustos, dar fără carne. Chiftelele din vinete umplute cu brânză sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la rețetele tradiționale cu carne. Sunt ușor de pregătit și perfect adaptabile pentru persoanele care preferă o dietă vegetariană sau care doresc să reducă consumul de carne, potrivit click.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Secretul chiftelelor perfecte! Ce făină să folosești ca să fie mai gustoase

Chiftele de vinete umplute cu brânză. O rețetă delicioasă și vegetariană pentru orice zi

Ingrediente necesare:

Pentru a prepara aceste chiftele, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 de grame de vinete coapte și decojite,
  • un ardei kapia copt,
  • 100 de grame de pesmet,
  • 30 de grame de parmezan ras,
  • doi căței de usturoi,
  • 150 de grame de cașcaval sau mozarella tăiată în cuburi mici,
  • pătrunjel verde tocat,
  • busuioc,
  • oregano
  • puțin ulei

Pentru un gust mai intens și o notă specială, poți adăuga și ingredientele opționale: sos de roșii, frunze de busuioc verde, parmezan ras suplimentar sau tzatziki.

Mod de preparare:

Pregătirea chiftelurilor este simplă și nu necesită mult timp. Începi prin a pune într-un castron mare vinetele coapte și decojite, ardeiul kapia, usturoiul tocat, pătrunjelul, sare, pesmetul, parmezanul ras, oul și ierburile uscate, precum busuiocul și oregano. Amestecă bine toate ingredientele, iar dacă este necesar, frământă-le cu mâna pentru a obține o compoziție omogenă. Lasă amestecul să stea timp de 15 minute pentru ca pesmetul să absoarbă lichidele din vinete și ardei.

După ce amestecul s-a odihnit, împarte-l în nouă părți egale. Aplatizează fiecare porție și pune în mijlocul fiecărei porții un cub de cașcaval sau mozarella. Apoi, formează chiftelele rotunjindu-le bine în jurul brânzei. Unge-le cu puțin ulei și preîncălzește airfryer-ul la 205 grade pentru 5 minute.

Pentru a prăji chiftelele, plasează-le în airfryer și gătește-le timp de 15 minute la 180 de grade. Dacă îți dorești ca acestea să fie mai rumenite, poți prelungi timpul de prăjire cu încă 5 minute. În cazul în care folosești cuptorul tradițional, preîncălzește-l la 200 de grade și coace chiftelele timp de 25-30 de minute, până când acestea devin aurii și crocante pe exterior.

Te-ar mai putea interesa și: Rețeta virală de chiftele de post! Ingredientul secret care le face irezistibil de crocante și aromate

Urmărește Daily Business pe Google News