Paștele este în prag, iar tradiția din multe case românești presupune prepararea unor mâncăruri delicioase din carne de miel. Deși mielul este o carne apreciată pentru gustul său unic, poate fi destul de dificil de gătit, mai ales când vrem să fie gata rapid și să fie fraged. Din fericire, există câteva trucuri pe care gospodinele din țara noastră le folosesc pentru a pregăti carnea de miel mai ușor și mai rapid, scrie click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Cât costă mielul de Paște în Marea Britanie? Este mai ieftin decât în România: ”Uitați oferta la miel, nu ca în România”
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/04/miel-1-1024x576.jpg)
Unul dintre cele mai simple și eficiente trucuri este să tăiem carnea în bucăți mici. Astfel, nu doar că timpul de gătire se reduce considerabil, dar carnea devine mai fragedă și mai gustoasă, fiind mai ușor de gătit uniform.
Un alt truc pe care îl folosesc mulți bucătari este marinarea cărnii înainte de a o găti. O marinadă pe bază de iaurt, vin, zeamă de lămâie, oțet, usturoi și condimente va face carnea mai fragedă și mai savuroasă, iar dacă o lăsăm la marinat peste noapte, rezultatele vor fi cu adevărat impresionante.
De asemenea, o metodă eficientă este să fierbem carnea de miel timp de 10-15 minute împreună cu diverse mirodenii înainte de a o pune la cuptor. Acest pas nu doar că reduce timpul de gătire, dar face carnea mai fragedă și mai suculentă.
O altă opțiune pentru a accelera procesul de gătire este utilizarea unei oale cu presiune. Aceasta va găti carnea mult mai rapid și uniform, păstrându-i totodată suculența.
Nu în ultimul rând, o metodă destul de simplă, dar eficientă, este acoperirea fripturii cu folie de aluminiu în timpul coacerii. Astfel, aburul care se formează ajută carnea să se gătească mai rapid și să rămână fragedă.
Te-ar mai putea interesa și : ANSVSA a confiscat peste o tonă de carne de miel fără acte și avize de sănătate. Urma să fie vândută în București