- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cinematograf multiplex de circa 10 mil. euro in mall-ul Cotroceni Park

19 Oct, 15:51 • cristina.mihai
Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est, va inaugura, la 20 noiembrie, printr-o investitie de circa 10 mil. euro, primul "megaplex" din Romania in cadrul mall-ul Afi Palace Cotroceni din Capitala, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Cinematograf multiplex de circa 10 mil. euro in mall-ul Cotroceni Park

Cinematograful va avea 21 de ecrane de cinema, va dispune de aproximativ 4.300 de locuri si va include si prima sala de cinema IMAX din Romania.

De asemenea, 3 din cele 21 de sali vor fi VIP, avand intre 30 si 50 de locuri, care vor dispune de fotolii de piele reglabile electronic.

Cinema City Cotroceni va fi al saselea multiplex inaugurat de catre companie in Romania, dupa deschiderile Cinema City din Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau si Pitesti, care au avut loc in perioada 2007-2009.

In urmatorii 3-5 ani, Cinema City intentioneaza sa adauge in portofoliului sau alte 20-25 de proiecte. Compania opereaza la nivel international 609 ecrane, si are alte 470 in curs de dezvoltare, din care 54 vor fi finalizate in 2009.

In Europa exista in jur de 70 de sali IMAX. Cinema City detine, in tarile in care este prezenta, licenta exclusiva de operare a cinematografelor IMAX. Acum, compania opereaza 8 cinematografe IMAX: cinci in Polonia, unul in Cehia, unul in Bulgaria si unul in Ungaria.