Bogată în vitamine, fire, antioxidanți și minerale esențiale precum magneziu, potasiu și fosfor, conopida sprijină sănătatea digestivă și imunitatea, având un rol important în prevenirea inflamațiilor, potrivit Eating Well. Totodată, aceasta este săracă în calorii, find ideală pentru cei care își doresc să piardă în greutate sau să adopte o alimentațe echilibrată. Pe lângă beneficiile nutriționale, acest produs este și foarte versatil.
Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie care sunt singurele fructe care nu îngrașă: ”Sunt fructele verii”
Conopida poate fi gătită la abur, gratinată, prăjită, transformată în piure sau folosită ca alternativă la aluatul de pizza. Descoperă în rândurile de mai jos 5 moduri în care o poți prepara la tine acasă, în orice moment al zilei.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Se desface conopida în buchețele și se fierbe 5 minute. Separat, se bat ouăle cu smântâna și condimentele. Se așază conopida într-o tavă unsă cu unt, se toarnă amestecul de smântână și ouă deasupra, apoi se presară cașcavalul. Se dă la cuptor 25-30 de minute, până devine aurie.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Se călesc ceapa și cartoful în puțin ulei, apoi se adaugă conopida și supa de legume. Se fierb 20 de minute și se pasează totul cu blenderul. Se servește caldă, cu crutoane crocante și pătrunjel proaspăt.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Conopida se fierbe și se pasează cu furculița. Se amestecă apoi cu ouăle, pesmetul, usturoiul și verdeața. Se formează chifteluțe mici, se așază pe hârtie de copt și se coc 20 de minute. Pot fi servite simple sau cu un sos de iaurt și usturoi.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Conopida se fierbe bine, apoi se pasează împreună cu untul și laptele până devine cremoasă. Astfel, se obține o garnitură delicioasă și săracă în calorii, comparativ cu piureul de cartofi.
Ingrediente necesare pentru blat:
Mod de preparare:
Se dă pe răzătoare conopida și se stoarce bine de apă. Se amestecă cu oul, parmezanul și condimentul, după care se presează într-o tavă sub formă de blat. Se coace timp de 15 minute, după care se adaugă toppingurile preferate și se mai coace încă 10-15 minute.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/08/conopida-4-1024x576.jpg)
Citește și: Americanii își iau peste jumătate din calorii din alimente ultraprocesate. Copiii, cei mai expuși