- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Criza e buna pentru cartile de business: Editura Publica estimeaza crestere de 20% in 2009

21 May, 12:04 • cristina.mihai
Editura Publica, specializata pe carti de business, estimeaza pentru anul acesta o crestere de 20% a cifrei de afaceri, bazata pe dezvoltarea portofoliului, dar si pe nevoia de informare crescuta in astfel de perioade, au spus reprezentantii companiei pentru DailyBusiness.ro.
Criza e buna pentru cartile de business: Editura Publica estimeaza crestere de 20% in 2009

In 2008, editura a inregistrat afaceri de 1,3 mil. lei (circa 350.000 euro).

Anul acesta, in martie, editura a initiat „Co-lectia de economie”.

„Aceasta colectie aduce in actualitate autori clasici de economie si creatori ai macro-economiei moderne, care pot oferi interpretari si solutii pentru criza actuala si probabil, pentru crizele viitoare”, au spus reprezentantii editurii.

„Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor de John Maynard Keynes” si „Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008” de Paul Krugman (laureatul premiului Nobel pentru economie in 2008) au deschis colectia.

Cartea lui Krugman a fost lansata saptamana aceasta, cu un tiraj initial de 3.000 de exemplare.

In acelasi context, editura va prezenta la targul Bookfest versiunea in limba romana a unei carti care a facut valva in Franta, unde s-a vandut in peste 20.000 de exemplare in doar 2 luni de la publicare. Este vorba de „Confesiunile unui bancher toxic”, semnata sub pseudonimul Cresus de un fost sef de banca din Franta.

Sunt putine carti in Romania care trateaza strict subiectul crizei din 2008, au spus reprezentantii Publica.

Acestia au remarcat o crestere a vanzarilor de carti despre management al schimbarii, cum ar fi „Aisbergul nostru se topeste” de John Kotter sau „Proba de caracter” de Joseph Badaracco”.

Cartile de business reprezinta doar cateva procente din totalul pietei de carte din Romania. Colectii de business au mai multe edituri din Romania, printre care si All.