- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum a fost prima zi a Campionatului Mondial pentru localurile din centrul vechi al Capitalei

12 Jun, 12:49 • cristina.mihai
O terasa amenajata in graba pe un teren gol de pe Strada Selari, ca sa prinda debutul Campionatului Mondial de fotbal, localuri rezervate integral si proprietari care se asteapta la cresteri de vanzari inclusiv in perioadele mai slabe traditional, precum inceputul de saptamana.
Cum a fost prima zi a Campionatului Mondial pentru localurile din centrul vechi al Capitalei

DailyBusiness.ro a realizat un scurt reportaj despre asteptarile si pregatirile din centrul vechi, cu ocazia celei mai importante competitii fotbalistice din lume.

Prima terasa pe care o vezi intrand pe strada Selari este cea a localului Cantina, detinut de omul de afaceri Dragos Petrescu. Locul era plin vineri seara. „Avem toate mesele rezervate”, spune una dintre chelneritele localului. Cantina are o terasa cu o capacitate de peste 100 de locuri. Pentru acest eveniment, reprezentantii localului au instalat afara ecrane pentru a difuza meciurile.

Urcand pe Selari, atmosfera nu mai este chiar atat de efervescenta, din contra, surprinzator, este chiar ceva mai putina lume fata de o seara obisnuita de vineri.

Nu toate localurile cu televizoare au atras mai multa lume in prima seara a campionatului. Aceasta este situatia si in Bordelos. Reprezentantii localului spun ca se asteapta ca in zilele de inceput de saptamana sa se observe o crestere a numarului de clienti ca urmare a campionatului de fotbal.

In general, proprietarii nu s-au pregatit cu nimic special pentru acest eveniment. Astfel, singura aparitie „dedicata” evenimentului este o terasa care a rasarit aproape peste noapte pe un teren gol de pe Selari. In seara de 10 iunie au aparut primele mese, branduite Bergenbier, pe terasa fara nume.

Pana vineri la ora 18:00 ecranele pe care urmeaza sa fie proiectate meciurile inca nu erau montate. Reprezentantii Bergenbier prezenti la fata locului nu au dorit sa precizeze cine este proprietarul business-ului de sezon de pe Selari.

Desi sunt si exceptii, proprietarii din centrul vechi nu au facut prea multe pregatiri pentru clienti cu aceasta ocazie: pana in prezent ofertele promotionale special create pentru aceasta ocazie nu au aparut, iar investitii in noi monitoare nu au fost prea numeroase.

Unul dintre motive este poate ca echipa nationala a Romaniei sta acasa si de data aceasta, ultima participare la un turneu de campionat mondial datand din 1998.