- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum arata zonele de entertainment in mall-urile din cea mai aglomerata zona din Bucuresti

07 May, 00:02 • cristina.mihai
Zona de sud a Capitalei a inregistrat in ultimii doi ani o crestere semnificativa a spatiilor de retail moderne, ca urmare a deschiderii mall-ului Sun Plaza din zona Piata Sudului si a mall-ului Grand Arena. Totusi, noile deschideri nu au schimbat prea mult structura spatiilor de divertisment din zona, operatorii de astfel de spatii incepand abia acum sa isi faca simtita prezenta.
Cum arata zonele de entertainment in mall-urile din cea mai aglomerata zona din Bucuresti

Aflati din acest reportaj ce fel de zone de entertainment se gasesc in mall-urile din sud, dar si ce se va deschide in urmatoarele luni.

Intrarea in zona de sud a mai multi operatori de entertainement in ultima perioada a fost determinata, in unele cazuri, si de cresterea flexibilitatii proprietarilor de mall-uri, care au realizat ca au nevoie de o componenta mai puternica de entertainment pentru a atrage si publicul mai tanar, potrivit analistilor imobiliari.

Pe piata nu sunt date legate de ponderea vizitatorilor unui mall, care ajung si in zona de entertainment, insa analistii imobiliari spun seara fluxul de vizitatori din mall-uri se indreapta cu preponderenta spre zonele de entertainement, cu conditia ca oferta mall-ului sa fie una diversificata.

[gallery:73]
Grand Arena, cel mai neocupat mall din Capitala, a inceput dupa mai mult de un an de la deschidere sa mai umple din spatiile ramase disponibile la etaj si sa atraga in acest an primul operator de spatii de petrecere a timpului liber din afara industriei Horeca.

Astfel, la inceputul acestui an, in mall s-a deschis o pista de Karting si de role. Etajul mall-ului este momentan partial inchis, pentru ca se lucreaza la amenajarea unui biliard si unei sali de tenis de masa.

In ceea ce priveste operatorii de restaurante si cafenele, numarul acestora a ramas redus.

Sun Plaza a anuntat pe partea de entertainement un cinema multiplex si un club de biliard, care insa nu s-au deschis, inca. Cinema City urmeaza sa deschida cinematograful din incinta Sun Plaza la inceputul verii.

Chiar daca inca nu s-au deschis aceste zone, mall-ul este destul de aglomerat chiar si in timpul saptamanii, in zona de food-court.

City Mall, cel mai vechi mall din zona, are cea mai diversificata oferta de entertainment, de la cinematograf, biliard si bowling, pana la singura arena de lasertag din zona.

Mai mult, pe zona de food court, mall-ul a inceput sa atraga noi chiriasi. Razvan Gheorghe, directorul general al Cushman&Wakefield, compania care intermediaza inchirierea sau reinchirierea a circa 25% din spatiile din mall, a spus anterior ca a fost semnat un contract de inchiriere cu un nou operator de restaurant si ca mai sunt negocieri cu alti doi.

De asemenea, Gheorghe a mai spus ca zona de entertainment a mall-ului a mers intotdeauna de la satisfacator in sus, asa ca procesul de repozitionare nu va afecta acest sector.