- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

De cati bani si ce suprafata ai nevoie pentru a-ti instala patinoar langa casa?

15 Mar, 08:00 • cristina.mihai
Patinoarele se realizeaza de obicei din imbinarea unor "moduli" de minim 2x30 metri si pot costa intre 30.000 euro si 200.000 euro, potrivit reprezentantilor companiei Industrial Frigo Ice Romania, una dintre firmele care realizeaza piste de patinaj pe piata locala.
De cati bani si ce suprafata ai nevoie pentru a-ti instala patinoar langa casa?

Pentru realizarea unui patinoar se folosesc de obicei un numar de pana la 15 astfel de moduli.

In investitia necesara este inclus si costul pentru accesorii si masina de intretinere a suprafetei de gheata.

Pentru accesorii si masina de intretinere este nevoie de un spatiu suplimentar de circa 20% din dimensiunea pistei.

Doar dupa analiza detaliata a cererii se poate confirma care este dimensiunea necesara pentru construirea pistei – depinde daca spatiul este deschis sau acoperit, la campie sau la munte si, bineinteles, de perioada in care se doreste sa se tina deschisa pista, au declarat reprezentantii Industrial Frigo, pentru DailyBusiness.

Printre clientii Industrial Frigo Ice se numara companii, organizatori de evenimente, dar si persoane fizice. Printre acestea s-au numarat persoane care doresc ca in timpul iernii sa-si transforme piscina in patinoar, iar alte cereri au vizat organizarea de parade de moda pe gheata.

Pistele de patinaj se pot cumpara sau inchiria, in cazul inchirierii cerandu-se o garantie bancara pentru masina de intretinere utilizata.

Costul depinde de foarte multe variabile si doar in momentul analizarii spatiului si a cerintelor se poate face o oferta exacta, conform companiei.

Pentru vanzare, preturile pot incepe de la 30.000 de euro in cazul in care exista oferte speciale in acea perioada si ajung pana la 200.000 euro – caz in care se acopera pista de gheata, si se ofera un pachet intreg de accesorii, inclusiv patine.

Pentru inchiriere, pretul depinde de asemenea de marimea pistei cerute, perioada, locatie si alti factori, iar costul pentru 2-3 luni poate ajunge la 20.000 de euro.

Industrial Frigo Ice are o capacitate productiva de peste 450 piste de gheata (mici si mari) pe an.

Firma Industrial Frigo Ice face parte din grupul italian Industrial Frigo – companie ce activeaza in domeniul produselor de racire industriale, prezenta in peste 60 de tari.

Industrial Frigo este prezenta in Romania de peste 10 ani, furnizand aparate industriale de racire catre clienti precum Artic, Saeco sau Daewoo.

Pe piata romaneasca a patinoarelor artificiale mai activeaza si firma vieneza Frigopartner.