Desertul cu care Florin Dumitrescu a cucerit-o pe soția lui. Cristina Sima a fost impresionată de talentul de bucătar al celebrului jurat de la Masterchef chiar de la începutul relației lor.
Chef Florin Dumitrescu și-a cunoscut soția în 2010, în restaurantul în care lucra la vremea respectivă. Cristina lucra ca editor de beauty și a fost cucerită de talentul culinar al celui care urma să-i devină soț.
La scurt timp după ce au devenit un cuplu, cunoscutul jurat de la Masterchef a vrut să-și impresioneze pe iubita și i-a pregătit un desert care i-a purtat și numele: „Pomme du Sima”.
„Am vrut să o impresionez pe iubita mea. Eram la începuturile relației și am întrebat-o ce ar trebui să conțină un desert pe gustul ei. Mi-a spus că adoră caramelul și merele coapte. Așa s-a născut Mărul lui Sima”, a povestit Florin Dumitrescu, potrivit Click.
Cristina a fost impresionată de preparatul gătit de cel care urma să-i devină soț.
„A rămas fără cuvinte! După ce l-a gustat, mi-a spus că e cel mai bun desert pe care l-a mâncat vreodată. Așadar, am avut succes!”, a mai spus celebrul bucătar.
Pentru prepararea desertului, chef Florin Dumitrescu a avut nevoie de următoarele ingrediente: patru mere verzi Golden, aluat de foietaj, unt, două lămâi, 30 ml coniac, scorțișoară, patru ouă, 250 g zahăr brun, 100 ml smântână lichidă pentru frișcă, sare, piper
Mai întâi, celebrul bucătar s-a apucat de curățat merele. A scos cotoarele și a pus fructele într-un bol cu apă și zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Apoi, a bătut ouăle cu patru linguri de zahăr și o lingură de scorțișoară.
A întins aluatul foietaj și l-a tăiat în fâșii potrivite pentru a înveli merele. Fructele le-a trecut prin compoziția de ou cu zahăr și le-a înfășurat cu aluatul de foietaj.
Următorul pas pe care l-a făcut a fost să pună merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le-a uns cu ou bătut și le-a copt la 170 de grade, timp de 30 de minute.
A pregătit între timp sosul de caramel. A topit zahărul brun într-o cratiță, apoi a flambat cu coniacul. Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă, apoi se încorporează untul. La final, se adaugă un praf de sare. Apoi, se bate frișca și se scot merele din cuptor.
Mărul copt se servește cu sos de caramel, frișcă și un praf fin de piper.
Citește și Piatra prețioasă care atrage atrage norocul și prosperitatea. Este bine să o ai în casă