- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

In vacanta cu oamenii de afaceri. Pe lista dorintelor de sarbatori – odihna, liniste si… zapada

01 Jan, 00:01 • elena.olteanu
Cativa oameni de afaceri de top din Romania au marturisit pentru DailyBusiness.ro unde se vor deconecta de stresul acumulat in acest an de cumpana, ce bugete vor avea de sarbatori si ce dorinte vor sa li se indeplineasca in aceasta mini-vacanta. Aflati cum vor arata vacantele lui Octavian Radu, Stere Farmache, Ionut Negoita si Dragos Petrescu.
In vacanta cu oamenii de afaceri. Pe lista dorintelor de sarbatori - odihna, liniste si... zapada

Spre exemplu, omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul RTC Holding, isi petrece sarbatorile de iarna alaturi de familie. De Craciun a preferat Bucurestiul, urmand ca vacanta sa continue la schi, in Austria.
[quote=Octavian Radu, RTC Holding]Obiectivele principale in aceasta vacanta sunt familia, meditatia si schiul[/quote]
„De obicei, Craciunul il facem ori acasa in Bucuresti, ori la Porumbacu de Sus. Apoi la schi in Austria. Anul acesta de Craciun stam in Bucuresti, dupa care schi in Austria”, a declarat Octavian Radu.

Stere Farmache, presedintele BVB si prim vice presedinte executiv al Alpha Bank Romania, isi petrece sarbatorile de iarna acasa, impreuna cu familia, intrucat munca are un cuvant de spus in in aceasta perioada.

[quote=Stere Farmache, presedintele BVB]In general, in anii cand mai aveam un pic de ragaz, am preferat sa ma odihnesc, sa stau numai cu familia[/quote]
„Practic pentru mine este un weekend prelungit, pentru ca mai si lucrez intre timp”, a spus Farmache.

Ionut Negoita, proprietarul celui mai mare hotel de 4 stele din Europa, Rin Grand si al mai multor va afaceri in imobiliare, va ramane in acest an acasa, impreuna cu familia.

Criza, care a afectat anul acesta toate industriile din Romania, nu este motivul pentru care s-a decis sa ramana acasa, spune Negoita.

„Nu cred ca o vacanta mi-ar reduce considerabil cheltuielile”, a spus zambind Negoita, precizand ca in ultimii ani a tot fost plecat si totusi „nicaieri nu e mai bine ca acasa”.
[quote=Ionut Negoita, Rin Grand]Mi-as dori in aceasta vacanta sa se mentina zapada, sa ma pot deconecta putin de toata nebunia din cursul anului[/quote]

Anul trecut, in perioada sarbatorilor de iarna, omul de afaceri a fost in vacanta in SUA, timp de 3 saptamani, unde a vizitat New York, Chicago si Miami. Toata vacanta a costat in jur de 20.000 de euro.

Proprietarul lantului de restaurante City Grill, care se afla in portofoliul companiei Trotter Prim, Dragos Petrescu, isi va pretrece sarbatorile de iarna la schi in Elvetia.

„Sunt un impatimit al schiului si anul acesta vom merge in Elvetia. Anul trecut am petrecut revelionul in restaurantele noastre care au organizat petrecerea dintre ani”, a mai spus Petrescu.
[quote=Dragos Petrescu, Trotter Prim]Imi doresc sa fie multa zapada si sa ma odihnesc[/quote]

In ceea ce priveste bugetul, Petrescu spune ca „nu arunc cu banii pe fereastra. Am platit pe acest sejur atat cat costa in general o vacanta in Elvetia, poate un pic mai putin decat un sejur in Poiana Brasov”, a adaugat acesta, zambind.