- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

O firma din Harghita vrea sa vanda peste 40.000 de \”tigari electronice\” anul acesta

07 Jan, 09:30 • cristina.mihai
Compania Business Project Management, importator si distribuitor al "tigarilor electronice" in Romania, vrea sa vanda anul acesta minim 40.000 de astfel de produse pe plan local, dublu fata de 2008.
O firma din Harghita vrea sa vanda peste 40.000 de \tigari electronice\ anul acesta

Tigara electronica arata ca o tigara normala, insa este un dispozitiv electronic, care functioneaza pe baza de acumulator. In dispozitiv se introduce nicotina lichida si apa, care in urma fierberii, rezulta in aburi de apa ce contin nicotina, acestia fiind aspirati in plamani. Procedeul presupune evitarea altor substante nocive, precum gudronul. Acest gen de tigara se adreseaza atat persoanelor care doresc sa renunte la fumat, pentru ca permit reducerea graduala a dozajului de nicotina, cat si persoanelor care doresc o alternativa la fumatul obisnuit.

Compania, infiintata in 2007, distribuie tigari electronice, consumabile si accesorii pentru acestea, cum ar fi nicotina lichida sau tabachere.

„Importam acest tip de produse de circa 1 an. Nu as putea sa spun cu exactitate cate unitati s-au vandut in 2008, insa tinta nostra de vanzari de anul acesta reprezinta o dublare fata de anul trecut”, a spus Radu Dascalescu, director executiv pe Bucuresti si Judetul Ilfov. „Doar in luna decembrie s-au vandut 4.000 de unitati, dintre care circa 90% in Bucuresti”, a adaugat Dascalescu.

Produsele sunt comercializate online, prin vanzari directe si printr-un magazin din judetul Harghita.

„Vrem sa deschidem si doua puncte fixe in Capitala, astfel clientii pot testa direct in magazin produsele”, a adaugat Dascalescu.

Preturile tigarilor, pipelor sau trabucurilor electronice variaza intre 300 si 500 de lei si au garantie 1 an.

Cine sunt clientii acestor produse? „Nu exista un tipar al clientului nici ca venit, nici ca varsta. Am avut clienti in varsta de 19 ani si clienti de peste 60 de ani”, a adaugat Dascalescu.