- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

O pictura de 10.000 euro, semnata Dumitru Ghiata, va fi scoasa la licitatie

25 Sep, 11:46 • cristina.mihai
"Vedeta" licitatiei de arta platica a casei de licitatii Goldart, care va avea loc pe 28 septembrie in Bucuresti, este o pictura de peste 10.000 euro, semnata Dumitru Ghiata.
O pictura de 10.000 euro, semnata Dumitru Ghiata, va fi scoasa la licitatie

Pictura, denumita „Iarna la periferie”(foto), este un ulei pe carton si are 33 cm pe 45 cm. Pretul estimativ al lucrarii este cuprins intre 36.500 si 37.000 lei.

„Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, nu se mai cer lucrari din esalonul 2, ci lucrari recunoscute”, a spus Luminita Ghildus, presedintele Goldart, pentru DailyBusiness.ro.

„Avem 104 opere in cadrul licitatiei de duminica si speram sa vindem cel putin la pret de lista. Este foarte greu de facut o estimare asupra valorii vanzarilor, pentru ca aceasta depinde de foarte multi factori. Investitiile in arta sunt mai sigure decat cele de pe bursa sau din imobiliare, pentru ca in cel mai rau caz aici preturile stagneaza”, a adaugat Luminita Ghildus.

Pe langa pictura lui Dumitru Ghiata, in cadrul licitatiei vor mai fi scoase la vanzare o lucrare a lui Nicolae Darascu, estimata la 14.000 lei, un Mircea Ciobanu de 17.000 lei si o lucrare (aquaforte/hartie) a lui Salvador Dali, estimata la 3.800 lei.