- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Rețetă de pește la cuptor în stil toscan. Ce secret au italienii

02 Mar, 17:00 • Bruma Loredana
Când vine vorba de preparate din pește, bucătăria italiană este cunoscută pentru simplitatea și rafinamentul ei. Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din Toscana este peștele alb la cuptor, un preparat ce îmbină gustul delicat al peștelui cu legume proaspete și vin alb.
Rețetă de pește la cuptor în stil toscan. Ce secret au italienii

Rețetă de pește la cuptor în stil toscan. Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită de pește la cuptor. Se face ușor, iar combinația dintre pește, legume și vin alb este nemaipomenită.

Rețetă de pește la cuptor în stil toscan. Mod de preparare

Pentru prepararea acestui fel de mâncare este nevoie de următoarele ingrediente: 800-1000 g biban de mare sau dorada, 2 linguri de sare de mare, ulei de măsline, 2 pahare de vin alb, o cutie supă de pește, două fire de praz, doi dovlece și patru cartofi.

Rețeta pas cu pas

Pregătește peștele: Taie peștele pe lungime, pe partea burții, și curăță-l de organele interne. Clătește-l bine sub un jet de apă rece și usucă-l cu un prosop de hârtie.

Citește și Rețeta de eclere cu vanilie, frișcă și zmeură a Roxanei Blenche. ”Sunt senzaționale”

Condimentează peștele: Presară sare de mare atât pe interiorul, cât și pe exteriorul peștelui pentru a-i spori savoarea.

Pregătește legumele: Taie prazul în rondele, dovleceii în felii subțiri și cartofii în cuburi mici. Aceste legume vor adăuga o aromă delicată și o textură perfectă preparatului.

Asamblează preparatul: Așază peștele pe o foaie de copt unsă cu ulei de măsline. Pune legumele tăiate de jur împrejurul peștelui și toarnă vinul alb și supa de pește deasupra, pentru a crea un sos delicios, potrivit click.ro. 

Coace preparatul: Preîncălzește cuptorul la 200°C și pune preparatul în cuptor. Lasă-l să se coacă între 15 și 20 de minute, în funcție de grosimea peștelui. Verifică dacă peștele este gătit complet și legumele sunt fragede.

Dacă nu găsești doradă sau biban de mare, poți folosi păstrăv sau somn.

Citește și Rețeta de mâncare ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Mihaela Bilic: „Măcar de 2 ori pe săptămână”

Urmărește Daily Business pe Google News