- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Romanii achizitioneaza ceasuri de lux chiar si in plina criza financiara

29 Jun, 11:58 • elena.olteanu
Cel mai scump ceas vandut, de la inceputul anului si pana in prezent, in magazinele Holorogivm din Capitala, a fost un ceas din aur Maurice Lacroix la pretul de 15.000 de euro, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii magazinului din Capitala.
Romanii achizitioneaza ceasuri de lux chiar si in plina criza financiara

Modelul este un Masterpiece Double Retrograd din aur galben si a fost achizitionat de un om de afaceri roman.

Si divizia de pre-owned (ceasuri pre-utilizate) a Horologivm a vandut un ceas Vacheron Constantin, la pretul de catalog de 11.000 euro. Modelul este din aur galben.

Proprietarii de ceasuri care le scot la vanzare ofera in aceasta perioada de criza un discount de peste 50% din pretul de catalog, spun reprezentantii magazinului.

De asemenea, tot in cadrul magazinului Horologivm, doi oameni de afaceri romani au apelat la o metoda mai putin obisnuita pentru a achizitiona obiecte de lux.

Cei doi au realizat un schimb intre un ceas din aur Audemars Piguet in valoare de 35.000 de euro si un automobil Jaguar. Daca ceasul ar fi fost nou, pretul de catalog ar fi fost de 80.000 de euro.

Totodata, compania importatoare de ceasuri elvetiene Helvetansa a vandut in aprilie un ceas in valoare de 79.300 de euro, model din marca Daniel Roth.

Ceasul de lux este din aur roz, pavat cu 158 de diamante, cu mecanism automatic manufacturat, rotor din aur, rezerva de functionare si calendar perpetuu instantaneu cu fazele lunii si ecuatia timpului, conform companiei.

Antic Horologivm a fost inaugurat in Bucuresti in septembrie anul trecut, printr-o investitie de circa 100.000 euro.

Helvetansa a anuntat ca va deschide un nou magazin, in zona Victoriei din Bucuresti, printr-o investitie totala de 1 milion de euro.