Salată boeuf, rețeta originală din cartea de bucate ”Bucătăria gospodinei române” scrisă de Elena Constantinescu în 1934. Află în rândurile de mai jos cum pregăteau acest fel de mâncare gospodinele de pe vremuri.
Pentru a putea prepara salata boeuf exact așa cum o făceau bunicile pe vremuri avem nevoie de următoarele ingrediente: 200 g carne de pasăre (piept de pui sau curcan), un morcov, un păstârnac, ½ țelină, un ardei roșu, trei cartofi, o sfeclă roșie, 100 g mazăre boabe, trei ouă, o linguriță muștar, un pahar ulei, o lămâie, trei castraveți murați și sare după gust.
Citește și Rețetă inedită pentru iarnă: murături în saramură cu miere. Descoperă cum se prepară
„Se tae carnea de pasare, se spala bine, se fierbe impreuna cu zarzavat de supa, iar cand carnea este aproape fiarta se pun si cartofii intregi curatati. Dupa ce au fiert toate bine, se scot, se taie atat carnea cat si zarzavatul in bucati mici, se adaoga taiate marunt sfecla roșie, mazare boabe, castraveții murați, cateva albusuri de oua fierte, sare, piper si se amesteca bine.
De alta parte se bat in untdelemn 4-6 galbenusuri de oua fierte si 4-6 galbenusuri de oua nefierte. Acest preparat dupa ce i se adaoga mustar si zeama de lamaie se pune peste preparatul de mai sus. Se serveste rece.”, se arată în cartea scrisă de Elena Constantinescu în 1934, potrivit click.ro.