- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Top 10 evenimente muzicale ale anului 2011

26 Feb, 14:35 • cristina.mihai
Artisti si trupe celebre ca Scorpions, Bon Jovi, Shakira sau Sting, dar si festivaluri ca ArtMania, Best Fest sau George Enescu se vor perinda in acest an pe scena muzicala din Romania, atragand privirile a zeci de mii de romani, dar si a mii de straini.
Top 10 evenimente muzicale ale anului 2011

DailyBusiness.ro va prezinta cele mai importante 10 evenimente muzicale ale anului, lunand in considerare anvergura evenimentului, cererea de pana acum si potentialul de dezvoltare al evenimentului pe plan local.

Bon Jovi- 10 iulie 2011, Piata Constitutiei

Trupa Bon Jovi va concerta in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 10 iulie. Potrivit oficialilor Eventim, reteaua prin care se vand biletele, la jumatatea lunii februarie erau deja vandute circa 10.000 de bilete, cateva mii fiind achizitionate de fanii trupei din Bulgaria.

Astfel, concertul Bon Jovi, organizat de D&D East Entertainment, se anunta a fi similar ca anvergura cu spectacolul AC/DC din 2010.

Scorpions 9 iunie, Zone Arena

Concertul Scorpions se anunta a fi de asemenea un eveniment major, cele 2.000 de bilete cu reducere de pret de 15% epuizandu-se in doar cateva ore de la punerea in vanzare. Oficialii Project Events, organizatorul evenimentului, au spus pentru DailyBusiness.ro ca asteapta pana la 17.000 de spectatori la eveniment.

Shakira 7 mai, Piata Constitutiei

Emagic va organiza pe 7 mai primul concert al Shakira din Capitala. Oficialii organizatorului nu au estimat cati spectatori vor fi prezenti la eveniment, insa in 2006 artista a atras 20.000 de fani in Timisoara.

Roxette 30 mai, Zone Arena

Tot eMagic va organiza si primul concert din Romania al trupei Roxette. Evenimentul va avea loc la finalul lunii mai.

Sting 6 iunie, Piata Constitutiei

Dupa cateva zile de la concertul Roxette, Emagic il aduce in Piata Constitutiei pe Sting.

B’estFest 1-3 iulie, Pipera-Tunari
Dupa un an de pauza, Emagic a va organiza din nou in acest an din nou festivalul B’estFest, eveniment muzical a carui organizare din 2009 a costat 1 mil. euro.

La evenimentul din acest an au fost deja confirmate concertele trupelor Skunk Anansie si Pendulum.

ARTmania Festival 12-13 august, Sibiu

Festivalul ARTmania 2011 va aduce in piata Mare din Sibiu trupele Nevermore si Lacrimas Profundere.

Festivalul George Enescu 1-25 septembrie (mai multe sali)

Festivalul si concursul international George Enescu este unul dintre evenimentele locale care atrag un numar mare de turisti straini, aducand cu fiecare editie un imbold afacerilor jucatorilor din turismul local.

In cadrul Festivalului International „George Enescu” sunt sase serii de evenimente: spectacole de opera si balet; recitaluri si concerte camerale; Muzica secolului XXI – Enescu si contemporanii sai; World music; Mari orchestre ale lumii; Concerte la miezul noptii.

Biletele se vand prin reteaua Eventim.

Unu Mai Rock 1 mai Arenele Romane

Pentru cei care s-au saturat sa mearga de 1 mai in Vama Veche Promusic Prod. & Events si revista Maximum Rock organizeaza de 1 mai Arenele Romane din Bucuresti evenimentul Unu Mai Rock.

Capul de afis al evenimentului este trupa Blind Guardian.

Fusion Festival 9-10 iulie, Barajul Gura Raului, Sibiu

Fusion Festival Romania este un eveniment de muzica, efecte vizuale , spectacol lasere, proiectii, iluminare arhitecturala, efecte pirotehnice, trupe dansatori, reprezentatii cu foc, intr-un spatiu natural special ce se intinde pe o suprafata de 100.000 mp, la baza Barajului Gura Riului Sibiu.

Pe piata locala vor mai avea loc si alte evenimente interesante, fiind programate concerte Manu Chao, Gotan Project sau Gogol Bordelo.

Piata locala a evenimentelor muzicale valoreaza peste 10 milioane de euro anual.