- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ultimele pregatiri pentru concertul anului: AC/DC bate Rolling Stones si Madonna la numarul de agenti de securitate. Vezi cum arata scena (FOTO-galerie)

15 May, 00:02 • cristina.mihai
Cum merg pregatirile pentru concertul AC/DC care are loc duminica, in piata de la Palatul Parlamentului din Capitala: cu cateva zeci de ore inainte de eveniment, scena este ridicata, au inceput sa fie amplasate scaunele si au fost aduse dozatoarele cu bere. Pe langa zecile de muncitori, cativa paznici si echipajele de politie. Din cand in cand, pe langa scena se mai opreau si unii curiosi care isi dadeau cu parerea asupra aglomeratiei de duminica.
Ultimele pregatiri pentru concertul anului: AC/DC bate Rolling Stones si Madonna la numarul de agenti de securitate. Vezi cum arata scena (FOTO-galerie)

Concertul va atrage nu doar un numar impresionant de spectatori, organizatorii estimand minim 60.000 de persoane, ci si un numar foarte mare, pentru un eveniment muzical, de agenti de paza.
[gallery:83]
Pentru evenimentul de duminica, compania BGS, care va asigura paza, va detasa un efectiv de circa 500 de agenti la fata locului, Bogdan Oprea, directorul companiei declarand pentru DailyBusiness.ro, ca acesta este unul dintre cele mai mari efective pe care compania sa le-a detasat pentru un eveniment muzical. La concertul Madonna, spre exemplu, BGS a asigurat paza printr-un efectiv de 300-400 de agenti.

Interesul pentru concert este urias, avand in vedere ca in prima zi de vanzare a biletelor retelele de distributie au avut peste 7.000 de clienti.

Interesul pentru o trupa de talia AC/DC a fost speculat anul trecut si de doi oameni de afaceri israelieni, care au facut o „farsa” si au anuntat organizarea festivalului Bucharest Rock Arena in Capitala, unde ar fi urmat sa concerteze si AC/DC.

Ulterior, trupa a remis un comunicat prin care anunta ca nu va concerta in Romania, iar presupusii organizatori nu au mai fost de gasit. Totusi, la falsul concert au fost vandute in 3 zile 8.000 de bilete cu o valoare totala de 250.000 euro, potrivit unor informatii anterioare aparute in media.

Daca concertul din 2009 a fost o simpla „farsa”, anul acesta este o certitudine. Evenimentul,o productie Marcel Avram in colaborare cu East European Concert si D&D East Entertainement, va atrage pe langa fanii romani si circa 2.000 de straini, cei mai multi italieni, potrivit informatiilor aparute in medie.

Black Ice World Tour, care include si concertul din Romania, a inregistrat vanzari de 500.000 de bilete din prima zi de la anuntarea turneului, in octombrie 2008. Turneul se va finalize la finalul lui 2010.