Lifestyle

Vampirii ataca: „Saga Amurg: Zori de zi”, incasari de 139,5 mil. $ in box-office-ul american (VIDEO)

21 Nov, 10:18 • Redactia DailyBusiness
Prima parte a celui de-al patrulea film din franciza "Twilight/Amurg", "Breaking Dawn/Zori de zi", a inregistrat in weekend-ul de premiera circa 139,5 milioane de dolari in Statele Unite, ocupand locul cinci in topul celor mai mari premiere din istoria box-office-ului american, dar plasandu-se sub nivelul filmului "New Moon/Luna noua", al doilea din celebra serie cu vampiri.
Vampirii ataca: Saga Amurg: Zori de zi, incasari de 139,5 mil. $ in box-office-ul american (VIDEO)

Potrivit Hollywood Reporter, „Luna noua” a inregistrat incasari de 142,8 milioane de dolari in primul sau weekend in box-office-ul american, in urma cu doi ani.

In acelasi timp, noua productie a celor de la Summit Entertainment’s,”Zori de zi I”a raportat incasari de 144 milioane de dolari in box-office-ul international, peste „Luna noua” care la vremea premierei a adus doar 132,5 milioane de dolari la nivel international.
[dbvideo=770]
Al treilea film din franciza, „Eclipsa”, a inregistrat 157 milioane de dolari in box-office-ul american in primele cinci zile de la premiera din 30 iunie 2010.

Totodata, filmul de animatie „Happy Feet 2” a raportat incasari de 22 milioane de dolari in box-office-ul american de weekend, clasandu-se pe locul doi. Si in acest caz, continuarea s-a dovedit mai slaba decat filmul/filmele initial/e: „Happy Feet 1” a inregistrat incasari de 41,5 milioane de dolari in primul sau weekend.

Pe locul trei in box-office-ul american de weekend s-a clasat filmul „Nemuritorii: Razboiul Zeilor 3D”, liderul de saptamana trecuta, cu incasari de 12,3 milioane de dolari, urmat de comedia „Jack and Jill” cu 12 milioane de dolari.

Locul cinci a fost reclamat de „Puss in Boots/Motanul Incaltat” cu 10,7 milioane de dolari.