Media & Advertising

BRAT si-a aprobat bugetul. Ce decizii au mai fost luate in ultima sedinta

29 Mar, 17:06 • marian.rujoiu
Bugetul BRAT pentru 2012 a fost aprobat in sedinta de joi, iar in cazul Studiului National de Audienta (SNA), bugetul nu este finalizat.
BRAT si-a aprobat bugetul. Ce decizii au mai fost luate in ultima sedinta

In primele 4 luni, SNA a functionat dupa un buget anterior aprobat, pentru restul lunilor din an, bugetul fiind similar cu cel din 2011.

Bugetul BRAT a fost aprobat in urma mai multor controverse, dupa ce initial fusese respins de membrii Asociatiei.

De asemenea, in bugetul BRAT pentru 2012 au fost incluse inca 2 proiecte, respectiv cel de monitorizare a investitiilor in publicitate radio si outdoor.

Acest lucru face ca bugetul pentru 2012 in care sunt incluse 8 proiecte de masurare a audientei sa fie mai mare decat cel din 2011.

Arina Ureche, director BRAT, a declarat pentru DailyBusiness.ro, ca cele mai multe dintre bugete au scazut, fata de 2011, reducandu-se si costurile de masurare pentru fiecare proiect.

De asemenea, tot in cadrul sedintei de joi, a fost schimbata denumirea organizatiei in Biroul Roman de Audit Transmedia. Motivul: s-a dorit ca organizatia sa nu mai ramana cantonata in presa scrisa, potrivit Arinei Ureche.

Noua denumire reprezinta dezvoltarea BRAT si pe zona de online. Totusi, s-a pastrat acronimul BRAT pentru ca are o notorietate foarte  mare, a adaugat Arina Ureche.

In cadrul aceleiasi sedinte, au fost numiti in Consiliul de Administratie Catalin Tolontan (convergent media), Mihnea Vasiliu (Ringier Romania) si Orlando Nicoara (Mediafax Group).

Din CA s-a retras insa Claudiu Serban (Editura Evenimentul Zilei si Capital), care nu a mai candidat.

Si componenta Consiliului Director a fost modificata prin intrarea reprezentantilor radio si outdoor. Astfel, ca reprezentanti ai segmentului de radio au fost alesi Liviu Burjenita (trustul Pro) si Valerie Iliescu (CBC Broadcasting).

Segmentul de outdoor este reprezentant in Consiliul Director de 2 membri: Bogdan Vasile (Euromedia) si Stefan Iordache (Starcom Media).

Silviu Ispas a fost reales presedinte al BRAT.