- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Ce este un IFN. 5 motive să lucrezi cu o astfel de instituție

17 Jan, 20:28 • Bumbeneci Diana
Ce este un IFN. 5 motive să lucrezi cu o astfel de instituție

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu împrumuturile oferite de bănci. Cu toate acestea, pe piață există și alternative, mult mai avantajoase din anumite puncte de vedere. Astfel, atunci când ai nevoie de bani, poți apela la o instituție financiară nebancară (IFN), iar aici ai și un exemplu.

Înainte de a accesa un astfel de credit, îți vom spune care sunt motivele pentru care ar trebui să alegi această variantă. Iată, așadar, 5 motive pentru care să lucrezi cu un IFN:

  1. Proceduri simplificate

Așa cum menționează și Forbes, timpul este crucial atunci când ai nevoie de bani rapid, iar în cazul instituțiilor bancare, timpul de procesare e de minimum 7 zile. Acest interval poate crește considerabil, însă ce trebuie să reții este că nu poți lua banii în câteva zile. Spre deosebire de bănci, instituțiile financiare nebancare oferă împrumuturi cu un proces de aplicare mult mai rapid și mai simplu. Documentația necesară este minimă (actul de identitate), iar aprobarea poate fi obținută chiar și în aceeași zi.

De asemenea, totul se desfășoară online și nu este necesar să mergi fizic pentru a depune actele pentru accesarea creditului. Tot online se pot restitui și banii, direct în contul de client. Astfel, probabil cel mai mare avantaj e că poți obține suma de care ai nevoie rapid, fără să pierzi timpul.

  1. Flexibilitate

Atunci când ai dificultăți financiare, flexibilitatea când vine vorba de creditul accesat este un mare plus. IFN-urile îți oferă o gamă mai largă de opțiuni în ceea ce privește termenii de rambursare și condițiile de creditare. Astfel, poți alege varianta care ți se potrivește, fără să te confrunți cu presiunea unor rate fixe.

  1. Costuri transparente

Găsești pe site-urile acestor instituții costurile asociate cu accesarea împrumutului. Informațiile despre dobândă, comisioane sau alte taxe sunt ușor accesibile și pot fi înțelese rapid de clienți fără a fi nevoie să citească o documentație întreagă. Astfel, poți afla tot ce te interesează vizitând site-ul instituției respective. Mai mult, uneori poți beneficia de dobândă 0 la începutul colaborării.

  1. Îți oferă suport și răspund rapid la nevoi urgente 

Dacă ai întrebări sau neclarități, majoritatea IFN-urilor au personal dedicat la care poți apela atunci când vrei să afli mai multe informații. De asemenea, îți pot furniza mai multe detalii despre produsele lor financiare, ca să faci cea mai bună alegere pentru tine.

  1. Creditele de la IFN sunt de tip revolving

Acest avantaj se referă la faptul că, pe măsură ce ai rambursat o parte din sumă, aceasta redevine disponibilă în cont și poate fi retrasă din nou. Așa cum menționam anterior, flexibilitatea este un aspect-cheie atunci când vrei să rezolvi o problemă financiară, iar posibilitatea de a refolosi banii în acest mod este un avantaj considerabil.

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult