Media & Advertising

Cristim se bate cu Agricola pe Salam Sinaia

23 Sep, 16:46 • traian.badulescu
Producatorul de mezeluri Cristim contesta inregistrarea marcii Salam Sinaia de catre compania bacauana Agricola International.
Cristim se bate cu Agricola pe Salam Sinaia

Cristim 2 Prodcom
SRL, companie detinuta de Radu Timis, a contestat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) decizia prin care a fost admisa la
inregistrare marca Salam Sinaia de catre compania din Bacau.

Grupul Agricola, controlat de Grigore Horoi, a inregistrat aceasta marca la
OSIM in noiembrie anul trecut.

OSIM va analiza
contestatia depusa de Cristim intr-o sedinta programata pe 24
septembrie.

Marca „Salam Sinaia” se mai regaseste, in afara de portofoliul Cristim, si in gama de produse Angst.

Disputa pe Salam de Sibiu

Nu numai marca Salam Sinaia a starnit dispute intre producatorii de mezeluri, ci si originalitatea procesului de productie a Salamului de Sibiu.

In iunie 2009, trei mari companii din domeniu, Caroli, Angst si Agricola Bacau, au dus un mic razboi mediatic pe acest subiect. 

Caroli Foods anuntat atunci lansarea produsului „Salam de Sibiu 1935”, sustinand ca acesta este realizat dupa o reteta originala din 1935, prin „cel mai lung proces de fabricatie de pe piata”, de 90 de zile.

Ca reactie la acest anunt, compania Angst a precizat ca detine reteta originala a acestui produs, c dateaza anterior anului 1935.

Ulterior, Agricola a anuntat la randul sau ca produce salam de Sibiu folosind un proces de fabricatie lung de 90 de zile, la fel ca si compania Caroli Foods.

Agricola acuza implicit Caroli, fara a-i da numele, ca a facut un „exercitiu de imagine” atunci cand a anuntat ca salamul sau trece prin cel mai lung proces de fabricatie de pe piata.