- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Elan Schwartzenberg vrea sa investeasca pana la 100 mil. euro in Realitatea TV

02 May, 14:55 • marian.rujoiu
Omul de afaceri Elan Schwartzenberg (foto) a declarat ca are disponibila o suma de pana la 100 milioane euro pe care vrea sa o investeasca in tot ceea ce inseamna dezvoltarea postului de televiziune Realitatea TV, pe care l-a achizitionat.
Elan Schwartzenberg vrea sa investeasca pana la 100 mil. euro in Realitatea TV

El a spus ca personal nu se pricepe la mass media dar ca ii admira pe cei care au investit bani in acest domeniu.

In ceea ce priveste contractul de management semnat intre Realitatea si Sebastian Ghita, acesta a spus ca „orice contract este facut cu buna credinta” si a dat asigurari ca va respecta contractul in vigoare.

„Am cumparat Realitatea TV cu totul (inclusiv cu contractul de management – n.r.)”, a spus Elan Schwartzenberg.

In ceea ce priveste pretul platit, el a spus ca este confidential. A precizat totusi ca Vintu si-a recuperat investitia.

Compania Global Video Media, despre s-a vehiculat ca era controlata indirect de Sorin Ovidiu Vintu, a cumparat 45% din Realitatea TV in 2004, cu 5,55 milioane dolari.

Elan Schwartzenberg a mai spus ca negocierile pentru cumpararea televiziunii au inceput in urma cu multi ani, cand l-a cunoscut pe Sorin Ovidiu Vintu.

„Dar pana miercuri nu am facut nicio afacere. Semnarea contractului de vanzare-cumparare a avut loc vineri dupa-amiaza”, a spus Elan Schwartzenberg precizand ca nu exista nicio legatura intre arestarea lui Vintu si vanzarea televiziunii.