- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

GfK lanseaza cu 30.000 euro un portal cu arhiva de spoturi video difuzate la TV

30 Mar, 12:47 • emanuel.ceciu
Compania de cercetare de piata GfK Romania a anuntat lansarea unui website care ofera acces structurat la intreaga arhiva de spoturi video, precum si la datele de audienta si monitorizare TV, exclusiv pentru uzul Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientelor (ARMA) si al membrilor sai.
GfK lanseaza cu 30.000 euro un portal cu arhiva de spoturi video difuzate la TV

„Acest site – o initiativa a GfK Romania, nefiind un produs specificat contractual cu ARMA – a fost lansat pentru a eficientiza administrarea informatiilor pe care GfK le pune la dispozitia pietei de media”, a declarat Andi Dumitrescu, managing director GfK Romania.

Investitia in servere si dezvoltarea site-ului s-a ridicat la circa 30.000 euro, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii GfK Romania.

Site-ul detine un motor de cautare a spoturilor in arhiva video, care, sustin oficialii GfK, salveaza timp si usureaza procesul. Cautarea se poate face dupa criterii multiple, in mod simultan, in intreaga arhiva de spoturi video inregistrate incepand cu 1 ianuarie 2008 pana in prezent.

Arhiva de spoturi video este actualizata zilnic, iar noutatile sunt evidentiate la fiecare sector in parte. De asemenea, site-ul ofera optiunea abonarii la o alerta pe mail, prin care userul primeste notificari zilnic cu privire la cele mai noi spoturi difuzate si categoriile in care se incadreaza acestea.

GfK a fost acuzata la inceputul anului de diferiti clienti televiziuni – printre care si TVR, care a anuntat ca va actiona in instanta compania – ca rezultatele masuratorilor TV pe care le furnizeaza nu ar fi viabile. In urma unui audit intern realizat de CESP (Centre d’etude des supports de publicite) la cererea ARMA (Asociatia Romana de Masurare a Audientelor), s-a constatat ca serviciile furnizate de GfK sunt viabile si respecta normele internationale in domeniu.

GfK Romania, companie prezenta pe piata inca din 1992, este unul dintre principalii jucatori pe segmentul de cercetare de piata din Romania. Activitatile sale acopera 3 divizii – Custom Research, Retail and Technology si Media. La nivel mondial, grupul detine pozitia a patra si are mai mult de 10.000 de angajati si 115 subsidiare situate in peste 100 de tari.