Media & Advertising

Organizatiile de media, indignate ca Antena 1 a difuzat imagini cu Boc nud

15 Feb, 12:12 • marian.rujoiu
Reprezentantii Agentiei de Monitorizare a Presei Active Watch, ai Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) si ai Conventiei Organizatiilor de Media si-au exprimat indignarea fata de decizia postului de televiziune Antena 1 de a difuza inregistrarea in care fostul premier Emil Boc este filmat in ipostaze nud, cu camera ascunsa.
Organizatiile de media, indignate ca Antena 1 a difuzat imagini cu Boc nud

Totodata, organizatiile fac apel catre jurnalisti si industria mass-media sa dea dovada de responsabilitate si sa respecte legea si normele etice si profesionale in practicarea meseriei.

„Acest material nu poate fi considerat un produs jurnalistic, nu respecta nicio norma profesionala si nu are nimic in comun cu informarea publicului sau cu interesul public. Difuzarea sa nu poate fi justificata cu niciun argument”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de aceleasi organizatii.

Semnatarii sustin ca difuzarea filmului incalca flagrant dreptul la viata privata si solicita Consiliul National al Audiovizualului (CNA) sa ia masurile care se impun, „proportionale cu gravitatea faptei”.

„Astfel de practici iresponsabile decredibilizeaza grav mediul jurnalistic din Romania, erodand si mai mult statutul unei bresle al carei nivel de profesionalism se afla intr-o accentuata degradare”, potrivit acekuiasi comunicat.

Pe aceeasi tema puteti citi si:
Fata juridica a unui scandal media: Ce drepturi i-a incalcat Antena 1 lui Emil Boc