Media & Advertising

Radu Moraru vrea sa infiinteze Nasul TV pe bani publici. Vezi cat costa o actiune

06 Jan, 12:05 • marian.rujoiu
Radu Moraru intentioneaza sa organizeze, saptamana viitoare, o subscriptie publica pentru a infiinta postul Nasul TV, valoarea unei actiuni fiind de 100 de euro.
Radu Moraru vrea sa infiinteze Nasul TV pe bani publici. Vezi cat costa o actiune

“Foarte curand, eu si echipa ‘Nasul’ vom prezenta proiectul televiziunii si al subscriptiei publice (…). Vom folosi toate mijloacele comerciale pentru ca subscriptia sa fie un succes si sa avem asigurat un buget pe termen lung. Avem variante pentru toate scenariile”, sustine jurnalistul pe blogul sau.

In acest context, Moraru este de parere ca o televiziune sanatoasa, care sa nu depinda de bani guvernamentali sau “de cel care e ministru sau presedinte”, trebuie gandita ca o afacere rentabila.

Si asta pentru ca nu “s-a inventat banca ce subventioneaza televiziuni nerentabile”.

“Sunt cateva amanunte pe care sunt obligat sa vi le impartasesc. Dincolo de entuziasm, civism, solidaritate, necesitatea unui reper in informarea cat de cat corecta, ‘Nasul TV’ inseamna o afacere! Daca afacerea nu va merge, toate sentimentele frumoase vor disparea intr-un fum, e drept, dintr-o cenusa promitatoare”, a mai scris Morar pe blogul sau.

La mijlocul lunii decembrie, Radu Moraru si echipa de la emisiunea „Nasul” au solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) licenta pentru a lansa propria televiziune.

Solicitarea a fost facuta prin societatea Fire Breaking News SRL, din Bucuresti, infiintata in 2 aprilie 2010, avand ca principal obiect de activitate „consultanta pentru afaceri si management”.

Asociatii societatii Fire Breaking News SRL sunt Anda Blindu (50%) si Ioana – Lacramioara Reit (50%).Administratorii societatii sunt Anda Blindu si Adrian Buca, durata mandatului acestora fiind nelimitata.

Adrian Buca este producatorul emisiunii „Nasul”, realizata de Radu Moraru initial la B1 TV si, din decembrie 2010, la 10 TV.