Media & Advertising

Reactia lui Capatos dupa ce a fost sanctionat: „Show-ul pacatos produce 1 mil. euro”

18 Feb, 00:05 • marian.rujoiu
"Un show pacatos" reprezinta pentru Antena 1 un business estimat la 1 milion de euro. Cu toate acestea, televiziunea a sanctionat responsabilii pentru scandalul "Boc nud", inclusiv pe moderatorul Dan Capatos (foto), in urma deciziei CNA de suspendare a emisiei timp de 10 minute.
Reactia lui Capatos dupa ce a fost sanctionat: Show-ul pacatos produce 1 mil. euro

In ciuda acestui fapt, Dan Capatos considera ca „demersul jurnalistic a fost unui corect”, dar recunoaste ca „au existat doua greseli” in prezentarea inregistrarii care il prezenta nud pe fostul premier Emil Boc. 

Intrebat cat de profitabila este emisiunea „Un show pacatos” pentru Antena 1, moderatorul Dan Capatos a spus, pentru DailyBusiness.ro, ca „pentru asta trebuie sa apelati la serviciul vanzari al  Antenei 1”.

El a estimat insa, citand date publicate in presa, ca potrivit tarifelor de rate card, „Un show pacatos” ar aduce incasari din publicitate de 1 milion de euro anual.

In acelasi timp, moderatorul a adaugat ca Antena 1 nu si-ar permite sa difuzeze, timp de 9 sezoane, o emisiune care sa produca pagube.

In ceea ce priveste sanctiunile primite de moderator din partea Antenei 1 ca urmare a deciziei CNA de a suspenda emisia postului timp de 10 minute, respectiv intervalul 19.00-19.10, Capatos a afirmat: „Am fost sanctionat, dar nu va pot spune despre ce sanctiune este vorba”.

El a explicat ca inainte de a difuza imaginile cu Emil Boc nud, a anticipat ca „va fi cel mai mare scandal din  ultimii 20 de ani”.
[quote=Dan Capatos]Ne-am asumat riscul ca era posibil sa suparam CNA-ul. Nu am blurat imaginea, mi s-ar fi parut ipocrizie[/quote]
Totodata, Capatos admite ca „am facut erori care au agravat sanctiunea data  de CNA”, referindu-se la faptul ca nu a blurat imaginile, pe care le-a rulat incontinuu, pe tot parcursul emisiunii.

Dan Capatos a mai povestit ca  Antena 1 a scos in evidenta aceste greseli in raportul catre CNA si a comunicat ca cei vinovati au fost sanctionati. Intrebat insa daca este vorba  de o sanctiune financiara, Capatos nu a dorit sa comenteze.

Pe de alta parte, intrebat daca in urma sanctiunii de intrerupere a emisiei aplicata de CNA, Antenei 1, a fost contactat personal de Dan Voiculescu, Capatos a afirmat ca „Nu. Timp de 7 ani de cand  lucrez in Antena nu am vorbit niciodata cu Dan Voiculescu. Ne-am intalnit o singura data, la o petrecere privata unde el era nas”.
 
La intrebarea daca considera ca prezentarea imaginilor cu fostul premier a fost un demers jurnalistic corect, Dan Capatos a raspuns afirmativ, adaugand ca mesajul a fost receptat corect, ca o problema de siguranta a demnitarilor, si nu interpretat politic.

Pe aceeasi tema puteti citi si:
Sanctiuni pentru „Boc nud”. Ce doare mai tare, amenda sau suspendarea emisiei?
Fata juridica a unui scandal media: Ce drepturi i-a incalcat Antena 1 lui Emil Boc