- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Sef nou la TVR: Radu Calin Cristea

12 Jun, 16:54 • ioana.mucenic
Radu Calin Cristea (foto) a fost desemnat director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), marti, cu unanimitate de voturi, de catre membrii Comisiilor de cultura ale Parlamentului.
Sef nou la TVR: Radu Calin Cristea

Comisiile de cultura ale Parlamentului au respins raportul de activitate al TVR pentru anul 2011, acesta reprezentand primul pas pentru demiterea presedintelui director Alexandru Lazescu.

In locul lui Lazescu, reprezentantii USL l-au propus la conducerea TVR pe jurnalistul Radu Calin Cristea, fost realizator al emisiunii „Actualitatea romaneasca” de la postul Europa Libera.

Astfel, Comisiile au respins raportul cu 16 voturi „pentru” si 2 abtineri, in timp ce parlamentarii PDL nu au participat la vot, iar cei ai USL l-au acuzat pe presedintele-director general al televiziunii de management defectuos, potrivit Mediafax.

La randul sau, presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a declarat ca situatia institutiei este extrem de critica, fara a fi una noua, fiind de parere ca „pacientul” este „in coma”.

Alexandru Lazescu a spus ca, in prezent, Societatea Romana de Televiziune (SRTv) se afla intr-o situatie extrem de critica, de aproape trei saptamani fondurile televiziunii fiind blocate de ANAF, insa aceasta nu este o situatie noua, TVR fiind „pe pierdere din 2006”.

„Acest management a fost de la inceput un management de criza”, a spus Lazescu, adaugand ca TVR avea o datorie de 61 de milioane de euro in 2010, cand si-a preluat mandatul actualul Consiliu de Administratie, si contracte defectuoase de onorat, asa ca era firesc ca deficitul sa creasca.