- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

TVR Info relansat vrea sa concureze cu Antena3 si Realitatea

21 Mar, 11:18 • marian.rujoiu
Conducerea Televiziunii Romane pregateste relansarea Tvr Info. Aceasta va avea loc peste cateva saptamani, iar postul urmeaza sa devina unul concurent pentru principalele televiziuni de stiri, RealitateaTv si Antena3.
TVR Info relansat vrea sa concureze cu Antena3 si Realitatea

Alexandru Lazascu, presedintele Televiziunii Romane, a declarat pentru Dailybusiness.ro ca Tvr Info, care este deja un canal de stiri, va fi relansat ca unul de nisa, care va acoperi zonele internationale, sport, politica externa, economie.

„Tvr Info era un canal fara nicio noima, asa cum l-am gasit noi, dar cred ca televiziunea publica trebuie sa aiba un canal de stiri. Si asta facem acum, il regandim si deja am inceput sa facem cateva schimbari. Unul dintre proiectele importante pe care le avem in vedere este ca in cateva saptamani sa-l relansam din toate punctele de vedere, ca un canal de stiri care sa faca un serviciu public real, pentru ca sunt lucruri pe care celelalte canale le fac mult mai putin decat ar trebui. De exemplu, politica externa sau alte lucruri care sunt extrem de importante”, a declarat Lazescu.

„Presa romaneasca, extrem de provinciala”

Presedintele Tvr sustine in acest sens, ca presa romaneasca „este extrem de provinciala”, ocupandu-se in general, destul de putin de ceea ce se intampla in afara tarii, lucru care nu se intampla in alte state.

Lazescu sustine ca prezentarea stirilor externe este cu atat mai importanta cu atat mai mult cu cat „lucruri care se intampla in Nordul Africii, in Japonia sau in UE, ne afecteaza pe toti. Cred ca avem nevoie de un jurnalism echilibrat, de acoperirea unor subiecte de acest tip, si mi se pare important sa o facem”.

In ceea ce priveste acoperirea Tvr Info si preluarea in grilele a cat mai multor operatori de cablu, Lazescu sustine ca sunt operatori care functioneaza in orase mai mici, care prin lege, prin reglementarile Consiliului National al Audiovizualului, sunt obligati sa preia Tvr Info, prin politica de must carry, respectiv obligativitatea de a-l difuza.

„Aceasta politica are doua directii mari: toate canalele televiziunii publice ar trebui preluate de cablisti, iar pe de alta parte, e o selectie, de circa 25% din celelalte canale sunt must carry, respectiv obligativitatea de a-l difuza. De exemplu, Realitatea sau Antena3 sunt si ele canale de must carry. Sa nu intelegem ca doar Tvr are must carry „, a adaugat Lazescu.

Acesta a mai spus ca faptul ca un cablist nu preia un program in grila sa, il scoate pe operatorul de cablu, in afara cadrului de reglementare.

„Deci, teoretic, Tvr Info, ar trebui sa fie prezent, ca orice alt canal, ca si Antena3, ca si Realitatea, peste tot in grilele de satelit si de cablu din Romania”, a mai spus directorul Televiziunii Romane.