Media & Advertising

Viscolul inghite tirajele. Cum se adapteaza presa scrisa vremii nefaste

09 Feb, 00:03 • marian.rujoiu
Zapada, viscolul si drumurile blocate au afectat si business-urile publisherilor de presa scrisa, care au inregistrat scaderi ale vanzarilor, in ultimele doua saptamani. Printre masurile luate de acestia pentru a se adapta vremii nefavorabile s-au numarat reducerea tirajelor sau relocarea editarii in alte orase, pentru a facilita distributia.
Viscolul inghite tirajele. Cum se adapteaza presa scrisa vremii nefaste

Astfel, aproximativ 30% din tirajul cotidianului Evenimentul zilei si ale publicatiei Capital este editat, in prezent, la o tipografie din Iasi, iar acest lucru se intampla de aproximativ doua saptamani, a declarat Virgil Munteanu, manager proiecte speciale pentru DailyBusiness.ro.

Restul tirajului celor doua publicatii este tiparit, ca si pana acum, la Bucuresti si Cluj.

„In cazul publicatiilor Evenimentul zilei si Capital am reusit sa diminuam efectele vremii nefavorabile prin decizia de a tipari o parte din tirajul publicatiilor la Iasi. Prin aceasta actiune am putut sa asiguram rute optime, chiar si in aceste conditii cu drumuri blocate, pentru distributia ziarelor noaste”, a explicat Munteanu.

Decizia a facut posibila asigurarea livrarii in aproximativ 90% din punctele de vanzare.

In ceea ce priveste scaderea vanzarilor, Virgil Munteanu a spus ca „nu avem inca toate datele, dar consideram ca scaderea nu este una semnificativa”.

Pe de alta parte, publicatiile editate de Mediafax Group au inregistrat, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile, scaderi ale tirajelor cuprinse intre cateva sute si cateva mii de exemplare, dupa cum ne-a declarat Maria Apostol, PR and corporate affairs director.

Printre titlurile editate de Mediafax Group se numara si Ziarul Financiar, Business Magazin, Pro TV Magazin sau revista The One.

„Nu avem date oficiale, deoarece rapoartele de la distributie vin cu o luna intarziere, din sondajele pe care le facem e clar insa ca ninsorile abundente, gerul si viscolul au afectat vanzarile de presa scrisa”, a precizat Maria Apostol.

Potrivit Mariei Apostol, in ultimele zile distributia a ridicat probleme in special in zona de Sud-Est a tarii, respectiv judetele Braila si Galati.

Cititi si:
Accident sau frauda? Cum afecteaza presa tiparita neregulile semnalate de BRAT