- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Afaceri de peste 2,5 mil. euro din servicii prin SMS in 2008, pentru Netopia System

26 Jan, 12:17 • emanuel.ceciu
Netopia System, companie de marketing si microplati prin SMS, a realizat in 2008 afaceri de peste 2,5 milioane euro, cu 150% mai mult fata de anul precedent, pe fondul cresterii acestui segment de piata, a declarat pentru DailyBusiness.ro Antonio Eram, director general al companiei.
Afaceri de peste 2,5 mil. euro din servicii prin SMS in 2008, pentru Netopia System

„Piata de servicii prin SMS abia acum incepe sa creasca puternic. Pesimist vorbind, vad o crestere de cel putin 100% a afacerilor noastre in 2009”, a precizat Eram.

Cel mai recent contract incheiat de companie este cel cu Trafic.ro, care a anuntat vineri renuntarea la gratuitate pentru site-urile ce se vor inscrie nou sub sistemul de monitorizare.

„Trafic.ro nu este cel mai important contract al nostru dar nu putem decat sa ne bucuram de interesul crescut in migrarea catre servicii platite din partea tuturor segmentelor on-line-ului romanesc. Avem parteneriate cu majoritatea jucatorilor online din Romania”, a mai spus seful Netopia System.

Antonio Eram a subliniat ca in 2009 se va axa, pe langa atragerea de noi clienti, pe lansarea de servicii adiacente celor doua produse existente in prezent – Web2SMS si MobilPay.

„O parte substantiala a profitului nostru merge catre cercetare si dezvoltare. Nu avem niciun motiv sa ne oprim aici, vrem sa ne detasam si mai mult de restul companiilor concurente. In 2009, pe de o parte vom lansa produse noi care vor simplifica optiunile de inregistrare la serviciile noastre, iar pe de alta parte vom largi ofertele de business. 2009 va fi un an extrem de interesant din punctul acesta de vedere”, a mai spus Eram.

El a apreciat faptul ca penetrarea telefoniei mobile impulsioneaza foarte mult piata pe care activeaza.

„Piata de telefonie mobila are in prezent o penetrare de 123%, insemnand peste 21 de milioane de utilizatori, in Romania. Acestia acopera absolut toate segmentele demografice posibile, facand platile mobile o modalitate excelenta de exploatat. Mai mult decat atat, in ultimii doi ani putem spune ca doar am ‘zgariat’ piata, 2009 in acest caz aparand intr-o lumina extrem de buna, indiferent de criza economica”, a incheiat Eram.

Conform datelor publicate pe pagina de LinkedIn a companiei, serviciul Web2SMS avea in 2007 o cota de piata de peste 50%, in timp ce serviciul de microplati MobilPay.ro acoperea 95%.