- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Calendarul autohton de evenimente Urbee, descarcat de 15.000 de ori de utilizatorii de iPhone

06 May, 13:44 • emanuel.ceciu
Aplicatia Urbee, ghid de evenimente urbane realizat pentru terminale mobile, a generat in ultimele trei luni circa 15.000 de download-uri de pe iTunes Store, magazinul online al companiei Apple, realizatorii aplicatiei subliniind ca download-urile pentru iPhone inregistreaza "o crestere exploziva" in Romania.
Calendarul autohton de evenimente Urbee, descarcat de 15.000 de ori de utilizatorii de iPhone

Urbee este o aplicatie realizata de Krogos Software, companie condusa de Dragos Novac, care mai detine in portofoliu Metropotam.ro, 100eyes.ro, Coolio.ro sau Invita.ro.

Evenimentele listate pe Urbee sunt structurate pe categorii precum piese de teatru, filme, concerte, expozitii, etc., fiind similar cu reviste precum B-24-FUN sau 7Seri, insa in format realizat pentru telefonul mobil.

„In Romania asistam la o crestere impresionanta a download-urilor de aplicatii pentru iPhone si iPod Touch. In doar 3 luni, aplicatia Urbee a fost downloadata de aproape 15.000 de ori de pe iTunes Store”, a spus Novac pentru DailyBusiness.ro.

Urbee poate fi downloadata si pe telefoanele ce ruleaza sisteme de operare Symbian si Windows Mobile. Aplicatia este disponibila pe platforma Symbian (sistem de operare realizat de Nokia – n.r.) de doi ani, atragand pana in prezent 50.000 de download-uri. In cazul telefoanelor ce ruleaza sistemul de operare Windows Mobile, aplicatia a fost descarcata de 8.000-10.000 de ori la circa un an de la lansare.

„Rata de crestere a cererii de aplicatii pentru iPhone-uri este superioara cererii de aplicatii pentru Symbian sau Windows Mobile”, a mai spus Dragos Novac.

Seful Krogos Software a mai spus ca lucreaza in prezent la o versiune Urbee si pentru sistemul de operare Android, creat de Google.

„Sper ca aceasta versiune sa fie gata in cateva luni. Cred ca acest sistem de operare se va bucura de succes in Romania”, a mai spus Novac.

Aplicatia Urbee este gratuita, indiferent de sistemul de operare instalat pe terminalele mobile, compania castigand din personalizarea software-ului, la comanda.

„Am avut in 2008 circa 20 de clienti care au dorit customizarea software-ului Urbee. Practic, clienti din industria bancara sau benzinarii pot apela la noi pentru a include locatiile lor pe harta Urbee”, a explicat Dragos Novac.

In prezent, portalurile detinute de Krogos atrag intre 1 si 1,5 mil. vizitatori pe luna, cel mai vizitat fiind Metropotam.ro. Oficialii companiei nu au dorit sa declare afacerile realizate de companie anul trecut, subliniind doar ca sunt „pe profit cu fiecare proiect”.