- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Ce fac si cat stau romanii pe retelele sociale

28 Apr, 15:45 • marian.rujoiu
Internautii romani au, in medie, patru conturi deschise pe retelele de socializare si folosesc trei dintre ele, a afirmat analistul social media Cristian Manafu, citand un studiu recent al Daedalus.
Ce fac si cat stau romanii pe retelele sociale

De asemenea, acestia se conecteaza la retelele de socializare, in medie, 13 zile pe luna, iar durata medie a unei sesiuni este de 1 ora si 19 minute.

In acelasi timp, mai putin de doi din zece utilizatori spun ca au accesul restrictionat de la locul de munca sau scoala.

Cristian Manafu sustine ca un procent de 45,6% dintre cei care utilizeaza retelele sociale se informeaza, cautand noutatile.

Totodata, un procent de 41,3% se uita la fotografiile si filmuletele postate de alti utilizatori.

De asemenea, 39,8% dintre acestia cauta vechi prieteni sau cunoscuti, 37,7% dintre internauti citesc posturile altor utilizatori, iar 32,8% se uita dupa ofertele de munca postate pe retelele sociale.

In acelasi timp, un procent de 25,8% isi actualizeaza profilul si isi schimba statusul, iar 24,4% se joaca intr-o retea.

Potrivit analistului, doar 18,8% dintre utilizatori scriu un comentariu, 15,9% recomanda ceva celor din lista sa, in timp ce doar 11,7% comunica cu persoane necunoscute.