- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Compania romano-germana iQuest, premiata de Google cu 100.000 $ pentru o aplicatie Android

10 Dec, 11:29 • emanuel.ceciu
Compania romano-germana producatoare de software de business iQuest, cu afaceri de 9,2 mil. euro in 2008, a iesit pe primul loc in categoria "Aplicatii pentru turism" intr-o competitie organizata de Google. Compania a primit 100.000 $ ca premiu pentru aplicatia de turism Trip Journal, bani ce urmeaza a fi reinvestiti pe acelasi segment de activitate.
Compania romano-germana iQuest, premiata de Google cu 100.000 $ pentru o aplicatie Android

Competitia anuala Android Developer Challenge

este la a doua editie si are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functional pe dispozitivele mobile de ultima generatie. In etapa finala s-au calificat 200 de aplicatii, cate 20 in fiecare din cele 10 categorii.

La preselectie au participat mii de aplicatii din toata lumea. Castigatoare a categoriei Travel, aplicatia Trip Journal a companiei iQuest devine astfel una din cele mai bune 10 din lume dezvoltate in acest an pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

Juriul concursului a fost alcatuit din utilizatori si din specialisti reprezentand corporatii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter.

Soft-ul romanesc a fost creat in circa 5 luni, de o echipa formata din 10 programatori, designeri si testeri. Trip Journal este prima aplicatie realizata de compania romaneasca pentru telefoane mobile. Doi reprezentanti iQuest au participat marti, 8 decembrie, la o sesiune de testare a aplicatiei la sediul Google din Londra.

„In 2008 am hotarat sa intram pe acesta piata a aplicatiilor mobile in urma sesizarii oportunitatilor si a analizei evolutiei pietei. Am preconizat ca aceasta piata va creste exponential, desi cand am luat acesta decizie nu exista un magazin online care sa vanda astfel de aplicatii la nivel mondial”, a declarat Cornelius Brody, chief executive officer iQuest Group.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Journal, utilizatorii isi pot pastra amintirile de vacanta si pot trimite prietenilor informatii actualizate din locurile pe care le viziteaza. Programul permite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note. Inregistrarile pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi incarcate pe albume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat incepand de saptamana viitoare pe teminalele smartphone care folosesc sistemul Android. Compania romaneasca a lansat aceeasi aplicatie si pentru platforma concurenta Android, pe telefoanele Apple iPhone. Pretul de instalare este de 10$, aplicatia fiind disponibila si in tara.

iQuest este o companie specializata in Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management sau e-Commerce. Compania are o echipa de 260 de oameni si are clienti si din Germania, Marea-Britanie, Elvetia, Franta si Suedia.

Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, are sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Goteborg.