- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Criza economica scade valoarea medie a tranzactiilor online din Romania

04 Aug, 16:16 • emanuel.ceciu
Valoarea medie a unei tranzactii realizata online va scadea la circa 80 euro in 2009, de la 85 euro anul trecut si 112 euro in 2006, clientii "vanand" promotiile si cumparand, in general, produse mai ieftine, conform companiei procesatoare de plati Gecad ePayment.
Criza economica scade valoarea medie a tranzactiilor online din Romania

„De fiecare data cand sunt probleme economice, si acest lucru nu este valabil doar in Romania ci si international, valoarea medie a cumparaturilor scade. Se cauta mai multe promotii, produse mai ieftine, mai ales pe segmentul IT”, a declarat pentru DailyBusiness.ro un oficial al Gecad ePayment. Micsorarea valorii medii a tranzactiilor efectuate online a inceput sa se resimta inca din septembrie 2008, conform companiei.

Acesta a subliniat ca nu se asteapta la o imbunatatire in viitorul apropiat a valorii medii a tranzactiilor, dar estimeaza o evolutie in crestere a numarului acestora.

„Numarul de tranzactii va creste in mod sigur anul acesta. In cazul ePayment, estimam ca vom procesa cu 15-17% mai multe tranzactii in semestrul doi decat in primele sase luni ale anului”.

Pe primul semestru, ePayment a procesat 500.000 de tranzactii, avand o cota de piata de 87%, conform propriilor estimari.

„In Romania, comertul electronic se afla inca la inceput, ritmul de crestere este in continuare specific unei industrii noi. Pe masura ce timpul va trece, gama de produse si servicii disponibile pe internet se va diversifica, numarul cumparatorilor va creste iar nevoia pentru servicii care sa sustina cresterea vanzarilor online ale magazinelor, pe de o parte, si sa ajute cumparatorii in procesul de achizitie, pe de alta parte, va fi tot mai acuta”, a declarat Carmen Sebe, director general al companiei.

Valoric, piata tranzactiilor online este in crestere in Romania, in primele sase luni inregistrandu-se o evolutie de 68%.