- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Date oficiale: Piata de publicitate online din Romania, 19,7 mil. euro in 2008

28 May, 09:45 • emanuel.ceciu
Piata de publicitate online din Romania s-a situat in 2008 la 72 mil. lei (19,7 mil. euro la cursul mediu anual), in crestere cu 55% fata de 2007, conform primului studiu oficial realizat pe acest segment de piata de PricewaterhouseCoopers si asociatia de profil IAB Romania.
Date oficiale: Piata de publicitate online din Romania, 19,7 mil. euro in 2008

Pe al doilea semestru al anului, segmentul de publicitate online a fost evaluat la 10,5 mil. euro, putin mai mult fata de 9,2 mil. euro pe primul semestru al anului trecut. Jucatorii din piata estimau anterior o valoare de 14-15 mil. euro pentru segmentul de publicitate online pe anul trecut.

Studiul „Romanian Online Advertising Study” a agregat declaratiile de vanzari ale 11 companii, numarand principalele regii de publicitate online si principalii publisheri independenti (cu vanzari directe semnificative), care reprezinta in total peste 700 de site-uri.

Jucatorii de pe segmentul de publicitate online din Romania au estimat pentru DailyBusiness.ro ca pe primul trimestru al anului in curs, valoarea pietei a scazut cu circa 30% fata de aceeasi perioada a lui 2008, la circa 1,4 mil. euro.

In curand pe DailyBusiness.ro veti putea citi un interviu cu unul dintre cei mai activi oameni cu activitati pe segmentul de publicitate online din Romania.