- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

eRepublik si-a dublat echipa, iar co-fondatorul Lemnaru a fost promovat ca COO

23 Sep, 11:33 • emanuel.ceciu
eRepublik Labs, compania din spatele jocului online de strategie economica, militara si politica eRepublik, si-a dublat echipa in ultimele luni, pana la 40 de angajati, evolutie sustinuta de fondurile primite de-a lungul timpului de la fondul francez AGF Private Equity.
eRepublik si-a dublat echipa, iar co-fondatorul Lemnaru a fost promovat ca COO

In paralel cu aceste angajari, George Lemnaru, co-fondatorul eRepublik Labs, a devenit director operational (COO), functia de director tehnic fiind predata lui Silviu Lucian Vacaroiu, un angajat mai vechi al companiei.

„Din noua pozitie voi putea superviza mai eficient echipa. Oricum, si inainte de a fi numit oficial in aceasta functie eram, in paralel, si director tehnic si director operational”, a spus Lemnaru. Alexis Bonte, co-fondator si CEO al eRepublik, spune ca evolutia jocului a facut necesara o mai buna impartire a atributiilor.

Unul dintre cei mai noi membri ai echipei este germanul Carsten Kisslat, care are o experienta de 16 ani in design si productie de jocuri video.

eRepublik a atins pentru prima oara 1 milion de vizitatori unici in iulie 2009. Circa 210.000 oameni sunt activi in joc, de pe intreg globul.

eRepublik a fost fondata in 2007. AGF Private Equity este cel mai mare investitor in companie, cu 2,75 milioane de euro alocati pana in prezent.

Cititi si un interviu cu Alexis Bonte, in care acesta expune pareri despre online-ul autohton.